Politieberichten

 

Jongeren aangehouden voor brandstichting

Hoogvliet - Politieagenten hielden zaterdagavond drie mannen en een vrouw aan. Zij worden verdacht van brandstichting. Rond elf uur kwamen er bij de politie verschillende meldingen binnen van brandende coniferen en andere struikjes.

Agenten gingen poolshoogte nemen en zagen twee plaatsen waar er coniferen in de brand stonden. Een getuige gaf een signalement door van de verdachten. In Hoogvliet werd er direct een bericht voor alle politiewagens uitgegeven om uit te kijken naar drie mannen en een vrouw die voldeden aan het signalement. Al snel zag een politie-eenheid het viertal lopen. De mannen 18-22 en de vrouw 22, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hier zijn ze ingesloten in afwachting van het verhoor en verder onderzoek. Nog diezelfde avond werd duidelijk dat er zeker op vier verschillende plaatsen in Hoogvliet brand gesticht was. Onder andere op het Endenhout waren de struiken in de brand gestoken. Er wordt zeker niet uitgesloten dat er nog meer aangiftes van brandstichting binnenkomen.

Politie houdt verdachte van inbraak aan

Hoogvliet - Agenten van het district Zuid hebben woensdagavond, rond kwart over elf, een man aangehouden als verdachte van inbraak in een woning. De politiemensen kregen een melding dat er een vernieling plaatsvond aan het Gustaaf Gelderpad, Toen zij een onderzoek instelden troffen zij een ingeslagen ruit aan, aan de achterzijde van een woning en hoorden zij binnen geluiden. Dit bleek een 25-jarige man te zijn die probeerde via de voorzijde van de woning, vanaf de eerste verdieping naar buiten te springen. De man is als verdachte van inbraak in de woning aangehouden. Voordat hij werd overgebracht legitimeerde hij zich nog met een vals paspoort. Hij is overgebracht naar een politiebureau, waar de afdeling Opsporing de zaak in onderzoek nam.


 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks