Huurders beslissen mee in Vereniging van Eigenaars

 

In Heijplaat zijn appartementencomplexen waarin zowel eigenaars als huurders wonen. Wooncorporatie Woonbron wil haar huurders in deze complexen meer zeggenschap bieden. Medewerkers van Woonbron zijn daarom de afgelopen weken in deze complexen langs geweest om uit te leggen hoe dit precies werkt.

Kopers van een appartement in een Te Woon complex zijn automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Door het ’Te Woon’-programma van Woonbron zijn er in Hoogvliet echter steeds meer appartementencomplexen waar huurders en eigenaars wonen.
Woonbron vindt het belangrijk dat ook huurders stemrecht krijgen over onderwerpen die hen direct raken zoals de hoogte van de servicekosten of leefregels die staan opgenomen in het huishoudelijk reglement. Woonbron noemt dit bewonersparticipatie.
Om uit te leggen wat er bij zeggenschap in een VvE komt kijken zijn medewerkers van Woonbron Hoogvliet persoonlijk langs de deur gegaan bij huurders van de Koedoodstraat op Heijplaat. Dit bood de huurders meer duidelijkheid en heeft geresulteerd in een aantal aanmeldingen om deel te nemen in de verschillende commissies van de VvE of zich in te zetten voor hun woonomgeving.

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks