Komend jaar weer grote actie

 

 

VV Hoogvliet Rijnmond Sport gastheer voor SamenLoop voor Hoop Hoogvliet 2011 van KWF Kankerbestrijding

Na een geslaagde en succesvolle SamenLoop voor Hoop Hoogvliet 2010 met een netto opbrengst van € 24.040.61 voor KWF Kankerbestrijding is de organisatie nu tot overeenstemming gekomen met het bestuur vv Hoogvliet Rijnmond Sport om de SamenLoop voor Hoop Hoogvliet op 21 en 22 mei 2011 op het terrein van vv Hoogvliet Rijnmond Sport te organiseren. Mede door de groei van het 24 uur durende evenement, die voorheen op het terrein van vv Meeuwenplaat plaats vond, is door de organisatie gekozen voor deze locatie. Ook vv HRS stelt belangeloos hun terrein en vrijwilligers ter beschikking net als vv Meeuwenplaat de voorgaande edities van het evenement heeft gedaan.

Tijdens de SamenLoop voor Hoop wordt gewandeld in de strijd tegen kanker. Teams van 10-15 personen lopen een etmaal lang een parcours op het terrein omdat de strijd tegen kanker ook 24 uur per dag doorgaat. Bezoekers kunnen daarnaast genieten van diverse activiteiten, kraampjes, kinderamusement en optredens van verschillende artiesten.

De openingsronde wordt traditioneel gelopen door mensen die kanker hebben of daarvan hersteld zijn, de Survivors Zij laten zien dat er hoop is dat je kanker kunt overleven. Zij zijn de VIPS van het evenement om draait en worden heerlijk in de watten gelegd. Daarna nemen de wandelteams het over. 's Avonds wandelen de deelnemers bij het licht van de honderden kaarsen die tijdens de Kaarsenceremonie worden aangestoken. De kaarsen staan in papieren zakken waar mensen een persoonlijke boodschap op kunnen schrijven. Zo kan iedereen een Kaars van Hoop laten branden voor iemand die hen dierbaar is.

Opbrengsten komen geheel ten bate van KWF Kankerbestrijding voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker, 1 op de 3 mensen wordt getroffen door kanker en dat is veel, veel te veel. Door een SamenLoop te organiseren , het aantal plaatsen in Nederland neemt gestaag toe, en daar zoveel mogelijk geld mee op te halen, hopen we dat er in de toekomst geen SamenLopen meer nodig zullen zijn. Laten we hier in Hoogvliet massaal ons steentje aan bijdragen om er ook in 2011 een grandioos succes met een mooi bedrag van te maken. De organisatie hoopt het aantal van 17 deelnemende teams afgelopen juni natuurlijk te kunnen evenaren maar hopen dit aantal fors uit te mogen breiden. Binnenkort gaat de geheel vernieuwde website 2011 online maar u kunt nu al een voorinschrijving doen. Ook survivors roepen wij nadrukkelijk op om zich te melden om dit mooie evenement waarbij u de hoofdgast bent mee te komen maken. Voor informatie-inschrijving-aanmelding kunt u contact opnemen met: John Loeff, voorzitter SamenLoop voor Hoop Hoogvliet 2011, tel: 06 29196675, email: johnloeff@ hotmail.com en- of met Sophie de Jong, vice voorzitter SamenLoop voor Hoop Hoogvliet 2011, tel: 06 24946404, email: samenloop.hoogvliet@ gmail.com.

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks