Kunstkop festival 2010

 

 

Verrassende optredens en nog veel meer

Kunstkop is hét jaarlijkse Hoogvlietse festival waar Hoogvlietse verenigingen zich presenteren met tal van leuke optredens en bezienswaardigheden. Dit jaar, op zaterdag 11 september is er een zeer gevarieerd programma met mooie verrassingen. Zo wordt in de Aanbouw van de Dorpskerk een artistieke film van Vincent van den Broek, student aan de Willem de Kooning academie over Oud en Nieuw Hoogvliet getoond. Een film waar menig Hoogvlieter kippenvel van zal krijgen.

De opening van het Kunstkopfestival vindt plaats in winkelcentrum de Binnenban om 11.00 uur door portefeuillehouder Kunst en Cultuur Yvonne Bekker. Daarna zal Jana Beranová, stadsdichter van Rotterdam een speciaal geschreven gedicht over Hoogvliet vertolken.

Na de voordracht van Jana Beranová gaan op de andere podia activiteiten van start, waaronder optredens van Shanty- en Smartlappenkoor, dansdemonstratie van verschillende genres, theater en toneel.

Gratis Mega Kids Party: optreden Popstarswinnares Brandi

Voor de jeugd zijn er diverse activiteiten. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen zij hun creativiteit uitleven met workshops painting, dans en DJ in winkelcentrum de Binnenban.

’s Avonds kunnen jongeren mét of zonder ouders dansen en meezingen tijdens het door het project Briljantjes georganiseerde MEGA KIDS PARTY ‘Briljant Edition’.

Tijdens de Mega Kids Party zullen lokale en nationale artiesten optreden. Zo zal Brandi, winnares van Popstars 2009 haar opwachting maken en ook Tessa van "So You Wanna Be a POPSTAR" van drie jaar geleden.

Lokale talenten Savanna (zang) en Melissa (dans) van de Briljantjes verzorgen een optreden.

De avond wordt gepresenteerd door Bibi Schouten en Kevin Hellenbrand, bekend van de band CH!PZ

De gratis Party wordt gehouden in het MFC Boomgaardshoek; het start om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

Tussen Kunst en Kitsch in LCC de Zevensprong

Niet alleen de vertoonde film in de Aanbouw heeft raakvlakken met het verleden, ook ‘Tussen Kunst & Kitsch’ in het LCC de Zevensprong zal met de meegebrachte voorwerpen in de geschiedenis van kunst en cultuur duiken. De presentatie is in handen van Nelleke van der Krogt en de taxaties zullen worden verricht door drie deskundigen van het bekende AVRO programma.

Aanvang van Tussen Kunst & Kitsch is om 10.30 uur en duurt tot 15.30 uur.

Belangstellenden kunnen donderdag 9 september tussen 13.00 en 16.00 uur contact opnemen met LCC de Zevensprong, Mosoelstraat 20, telefoon 010-4161488. Voor meer informatie over het Kunstkopprogramma kunt u terecht op. www. hoogvliet.nl en www. briljantjeshoogvliet.nl.

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks