Duchenne Sport Challenge

 


Uniek sportevenement voor het goede doel

Op 30 oktober zetten alle 39 Achmea health Centers hun deuren open voor het goede doel: de spierziekte Duchenne Spierdystrofie. Natuurlijk doet ook de Hoogvlietse vestiging daar aan mee (Marthalaan 16).

Het doel van de Duchenne Sport Challenge is dat duizenden mensen tegelijkertijd in alle Achmea health Centers gaan sporten voor kinderen met Duchenne, kinderen die zelf al op jonge leeftijd niet meer kunnen sporten. Er zijn die dag in alle Achmea health Centers ruim 9.000 sporturen beschikbaar. Hiervoor zijn 5 sportonderdelen geselecteerd, waaronder RPM, fitness, bodypump, zumba. Sporters, zowel Achmea health Center-leden als niet-leden, kunnen minimaal 1 en maximaal 4 uur achter elkaar deelnemen, zowel individueel als per team.
De financiŽle bijdrage hiervoor is minimaal € 15 per uur. Maar als deelnemers zich laten sponsoren door familie, vrienden, collega’s of bedrijven kan het deelnamebedrag flink oplopen. De opbrengst van de Duchenne Sport Challenge komt geheel ten goede aan de stichting Vrienden van Duchenne en wordt gebruikt in de strijd tegen de spierziekte Duchenne.
Duchenne is een progressieve spierziekte die hoofdzakelijk bij jongens voorkomt. Door een fout in het DNA worden spieren langzaam afgebroken. De levensverwachting van een Duchenne-patiŽnt is op dit moment 20-30 jaar. Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www. achmeahealthcenters.nl.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks