50 jaar Water Sport Vereniging Hoogvliet

 

 

WSV Hoogvliet viert dit jaar haar 50 jarig bestaan, in 1960 is de vereniging opgericht door de toenmalige ‘wild liggers’ in de Hoogvlietse werkhaven

De sint komt er elk jaar het land binnen en vrijwel elke Hoogvlieter is er wel een keertje wezen kijken, het ‘Hoogvlietse haventje’. Ooit was het de ingang van Hoogvliet, men kon met de schuit doorvaren tot aan de Dorpskerk bij de Sluis en Cloese. Later werd deze waterverbinding gedempt maar het haventje aan de Oude Maas bleef bestaan. Al snel wisten watersportliefhebbers deze plek te vinden en stoomden er met hun bootjes op af. Het was fijn daar aan te meren en ook nog lekker recreŰren met het Ruigeplaatbos er naast. Inmiddels zijn de ‘wild liggers’ keurige liefhebbers die officieel op die plek hun scheepjes kunnen aanmeren en genieten van het water en de omgeving. Zij verenigden zich in 1960 en dat is op 11 september aanstaande 50 jaar geleden.

Leuke dag
Natuurlijk mag een 50- jarig jubileum niet stilletjes voorbijgaan en dus organiseert WSV Hoogvliet een mooie dag voor iedereen. Op 11 september is er een braderie- rommelmarkt georganiseerd door de leden van WSV Hoogvliet. Vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur is het jachthaven terrein toegankelijk voor de bezoekers van de braderie c.q. rommelmarkt. Tevens worden er leuke activiteiten georganiseerd voor de bezoekers. Voor de kleintjes is er een springkussen en kunnen ze op een paard rijden en wordt er gezellige muziek verzorgd door een DJ.

Er zijn nog kramen beschikbaar, voor informatie kan er contact opgenomen worden met John Smak Gregoor tel. 06-188 666 20.

Geschiedenis
Op de website van WSV staat een mooi verhaal over de geschiedenis van de vereniging, opgetekend door de helaas onlangs overleden Gerit de Man. Het is bijzonder leuk om dat verhaal, ge´llustreerd met foto’s, eens te gaan bekijken op www. wsvhoogvliet.nl.

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks