‘Vrienden’ helpt kinderen over hun angsten heen

 

 

Is uw kind erg verlegen of teruggetrokken? Is het erg zenuwachtig voor toetsen of spreekbeurten? Is het onzeker of negatief over zichzelf? Piekert uw kind heel wat af? Dan is de cursus VRIENDEN wellicht iets voor hem of haar!

Context (de Preventieafdeling van de Parnassia Bavo Groep) organiseert in het najaar van 2010 in Hoogvliet de training VRIENDEN. Gevoelens van angst voor allerlei verschillende situaties komen veel voor bij kinderen. Hierbij kunt u denken aan angst voor specifieke dingen zoals spinnen, het donker of de tandarts, maar ook angst voor sociale situaties, zoals op anderen afstappen of iets aan iemand vragen. Ook piekeren kan hierbij horen. Daarnaast kunnen kinderen angst hebben om iets zonder de ouder of verzorger te doen of van het vertrouwde thuis weg te zijn en heimwee hebben. Kinderen kunnen als gevolg van deze angstgevoelens last hebben van klachten als hoofdpijn, buikpijn of slecht slapen. VRIENDEN versterkt het zelfvertrouwen en leert kinderen om met voor hen lastige situaties om te gaan. Zij leren onder andere gevoelens te herkennen, hoe zij zich kunnen ontspannen en hoe zij negatieve gedachten kunnen omzetten naar positieve gedachten.

VRIENDEN wordt in Hoogvliet gegeven voor kinderen van 8-12 jaar die regulier basisonderwijs volgen. Jongens en meisjes uit omliggende gemeenten kunnen ook deelnemen aan de training. De training kost €22,50. De kosten voor trainingsmaterialen zijn hierbij inbegrepen.

Denkt u dat uw kind baat kan hebben bij deze training, wilt u meer informatie of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Context, te bereiken op 010 493 35 55. Ook kunt u kijken op www.context.nl of mailen naar m.jongsma@ context.nl.

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks