Slufterstrand verboden terrein

Recreatie niet toegestaan, extra controles

Sinds het voorjaar van 2010 is het Slufterstrand niet meer toegankelijk voor publiek. Als gevolg van de aanleg van Maasvlakte 2, is het strand werkterrein geworden. Hierdoor is de veiligheid niet langer te waarborgen. Ook de Noordzeeboulevard is afgesloten voor alle verkeer. Bovendien gelden er restricties in de natuurgebieden rondom Maasvlakte 2, in het bijzonder de Slikken van Voorne. Recreatie is daar niet toegestaan. Toezichthouder Het Zuid-Hollands Landschap voert hier controles op uit. Wie toch het afgesloten natuurgebied betreedt, kan rekenen op een boete van €150,-. In de regio zijn veel alternatieven waar wel volop mogelijkheden zijn om te recreŽren.

Maasvlakte 2 sluit direct aan op de huidige Maasvlakte. Daardoor verdwijnt het Slufterstrand grotendeels. Hoewel nooit officieel bestemd voor recreatie, is deze locatie in de loop van de tijd erg populair geworden. Reden genoeg om bij de aanleg van Maasvlakte 2 het verdwijnende strand terug te brengen.

Nieuw strand in 2012
Maasvlakte 2 krijgt in het zuiden als bescherming tegen de Noordzee een zachte zeewering. Dat betekent automatisch ook een nieuw strand. Deze zachte zeewering is ruwweg tweemaal zo lang als op de bestaande Maasvlakte. Infrastructuur en voldoende parkeerplaatsen zorgen straks voor een goede bereikbaarheid met auto en fiets. De kuststrook langs Maasvlakte 2 wordt een plek waar mensen kunnen genieten van zon, zee, strand, wind en rust. In 2012 gaat het eerste gedeelte van het nieuwe strand op Maasvlakte 2 open. Naarmate de aanleg vordert, groeien ook de mogelijkheden voor recreatie mee. Over een paar jaar hebben verschillende vormen van recreatie hun eigen plek. Zo komt er een familiestrand ter hoogte van de Slufter, kunnen vogelliefhebbers vogels kijken aan de kant van de Slikken van Voorne, is er ruimte voor nudisten en nog meer naar het noorden een strand voor (kite-)surfen en andere sportieve activiteiten. Bij de Maasmond komt een plek voor scheepspotters.

Mogelijkheden in de omgeving
In de omgeving zijn ruim voldoende mogelijkheden om te genieten van zon, zand en water. Kijk voor een overzicht van alternatieven op de kaart van het gebied.

Mooi zicht
Het vogeluitkijkpunt 'Lyondell' aan de Noordzeeboulevard is door de afsluiting van de boulevard niet langer bereikbaar. De 'Bonte Piet' aan het einde van de Scholeksterroute blijft daarentegen wel gewoon in gebruik. Meer informatie hierover is terug te vinden op www. zuidhollandslandschap.nl Voor een spectaculair uitzicht op de Noordzee, de scheepvaart en het omliggende land zijn aan de noord- en zuidkant van Maasvlakte 2 uitkijkpunten gepland. Die zullen na 2013 in gebruik worden genomen.
J.K.

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks