Even er tussenuit

 

 


Vrijdag 16 juli werd op de Aveling ter hoogte van het jongerengebouw JAHZ de Hooglietse jeugd uitgezwaaid voor een weekend survivalen

Dit uitje is de Sportiviteitprijs die twee teams gewonnen hebben door deelname aan ‘Help je wijk, scoor je rijk!’ Dat bestond uit de volgende onderdelen; het WK sportdorp dat gehouden is op zaterdag 19 juni jl. georganiseerd door Sport en Recreatie ) jurering door Stichting Welzijn Hoogvliet en de Uitdaging van 26 juni jl. De jongerenuitdaging werd georganiseerd door Deelgemeente Hoogvliet, Opzoomermee en Stichting Welzijn hoogvliet. Aan het WK/dorp van S&R hebben ondanks de spoelende regen meer dan 60 jongeren deelgenomen. Naast een aantal sportieve voetbalwedstrijden waren er diverse behendigheidsspellen, pana -kooien en andere attracties.

Toen de regen te heftig werd was het ongeveer tijd om voetbal te gaan kijken, dit vond plaats in de JAHZ.

Aan de Uitdaging hebben acht teams deelgenomen waarbij er een gevarieerd aanbod was om jongeren een klus te laten klaren in eigen buurt of wijk. Alle deelnemende teams hebben een waardebon verdient waarmee ze zelf nog een activiteit naar keuze kunnen organiseren.

Sommige hebben pleinen of tuinen geschoffeld en schoongemaakt, andere hebben samen met de St. Vriendendienst een promotieactie gedaan op en rond winkelcentrum de Binnenban. Weer andere zijn gaan wandelen met bewoners van de zorginstelling Brede Vliet.

Het doel van deze activiteiten is om jongeren en volwassenen meer met elkaar in contact te brengen en elkaar op een andere manier te leren kennen. Verder is het goed om jongeren de ruimte te geven zelf iets te laten doen dat ten goede komt van hun eigen leefomgeving zodat ze weten wat zij zelf kunnen ondernemen, wat er bij komt kijken en hoe ze zelf meer invulling kunnen geven aan activiteiten voor henzelf en leeftijdsgenoten.

De jeugd heeft zich flink ingezet voor Hoogvliet en de jury heeft nauwkeurig gekeken of alle klussen goed geklaard zijn en is er voornamelijk op gelet of de teams sportief waren in het meedoen, meewerken en meehelpen bij de organisatie en/of deelname aan bovenstaande activiteiten.

 

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks