Lokale radio voor Hoogvliet op de kabel

 

Omroep Hoogvliet Totaal krijgt een plaatsje op de kabel van Groot Rotterdam, waaronder Hoogvliet en Hoek van Holland

Omroep Hoogvliet Totaal heeft een zeer verdienstelijk jaar achter de rug.
Zo zijn zij sinds 1 april 2009 te beluisteren via het internet met vele leuke en gezellige gepresenteerde programma’s en heerlijke non-stop muziek.
Ook presenteerden zij zich op vele evenementen in Hoogvliet en verzorgden zij live, i.s.m. de Sinterklaas Vereniging Hoogvliet, de jaarlijkse intocht van Sint Nicolaas in Hoogvliet. De vele positieve reacties die de medewerkers van Hoogvliet Totaal in het afgelopen jaar hebben mogen ontvangen stimuleerden de vrijwilligers, waarmee Hoogvliet Totaal werkt, des te meer om alles nog professioneler aan te gaan pakken. De immer terugkerende vraag van onze luisteraars in Hoogvliet en Rotterdam, wanneer zij nou eens op de kabel van Rotterdam en Hoogvliet te beluisteren zouden zijn, hebben ervoor gezorgd, dat de directie de stoute schoenen heeft aangetrokken om zich eens ruim te gaan ori๋nteren wat de mogelijkheden voor hun station zouden zijn.

Groot feest

Afgelopen week was het groot feest! Omroep Hoogvliet Totaal kreeg het verlossende antwoord per post: ‘De Gemeente Rotterdam, afdeling Kunst en Cultuur en de Stichting Lokale Omroep Rotterdam hebben unaniem besloten, dat Omroep Hoogvliet Totaal een plaatsje op de kabel van Groot Rotterdam krijgt, hetgeen inhoud dat zij per 1 oktober 2010 te horen zullen zijn op de kabel van Hoogvliet, Rotterdam en Hoek van Holland.’

Hoogvliet heeft vanaf dat moment zijn eigen lokale omroep, waaraan dringend behoefte is, zo lieten de vele luisteraars hen weten. De frequentie waarop zij zullen gaan uitzenden wordt medio augustus bekend gemaakt.

Radio Erasmus

Yvonne Nieuweland van deze zender:

‘Gezien het feit, dat wij ook op de kabel van Rotterdam en Hoek van Holland te beluisteren zullen zijn, hebben de medewerkers van Omroep Hoogvliet Totaal besloten hun stationsnaam te gaan veranderen, die meer betrekking heeft op Rotterdam, Hoogvliet en Hoek van Holland.

De in Rotterdam geboren Desiderius Erasmus heeft een grote betekenis voor Rotterdam dat blijkt onder meer uit de vele herinneringen aan Erasmus in Rotterdam. Wie kent niet het Erasmus MC, de Erasmusbrug, de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Erasmiaans Gymnasium en het Erasmushuis? Het kon daarom dan ook niet anders dat er natuurlijk ook ooit een lokaal radiostation moest komen met zijn naam. ‘Radio Erasmus, v๓๓r Rotterdammers, d๓๓r Rotterdammers!’

Radio Erasmus werkt momenteel hard aan een nieuwe studio en een geheel nieuwe website. In verband met de uitbreiding zal ook worden gezocht naar meerdere vrijwilligers zowel op het gebied van presentatie als werk achter de schermen. Hierover binnenkort meer.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks