Plexat is geopend

 

 

Tussen de buien door is afgelopen maandag om half twaalf Het kinderproject Plexat in speeltuin Meeuwenplaat geopend door deelraadsvoorzitter Edwin Smid

Alles was in kannen en kruiken, reeds om negen uur stonden er al ouders met kinderen voor de poort van de speeltuin, maar de opening was pas om tien uur, dus moest men nog even wachten. Hoewel niet gepland door de organisatie begon het uitgerekend op dat moment enorm te regenen en te donderen, waardoor menig ouder met kind zich naar huis repte.

Toch kon de opening op de geplande tijd plaatsvinden, hoewel de groep kinderen door de weersomstandigheden wat kleiner was dan normaal.
Edwin Smid sprak de kinderen toe op hun niveau, dus de kinderen begrepen wat die ‘meneer met stropdas’ vertelde.
Smid vertelde dat hij als kind zelf ook vaak in speeltuin Meeuwenplaat kwam, hij heeft er heel wat gedold en plezier gehad. Smid: ‘Ik ben er ook bijzonder trots op dat ik nu in deze speeltuin Plexat mag openen en ik hoop dat jullie net als ik heel veel plezier gaan beleven hier.’
De opening werd door Edwin Smid ingeleid door de kinderen mooie, door de Rabobank gesponsorde oranje ballonnen, de lucht in te laten. Aan diverse ballonnen hangen kaartjes van de kinderen, zo doen ze tevens mee aan de jaarlijkse ballonnen wedstrijd, vorig jaar kwamen er ondermeer Hoogvlietse ballonnen terecht in het verre Friesland.
Edwin overhandigde daarna de beroemde Plexat sleutel aan Dita Hol, secretaris van speeltuin Meeuwenplaat. Tot en met vrijdag deze week zijn er nog talrijke activiteiten op Plexat. Zo is heel de week Circus Rotjeknor geweest en kunnen kinderen hun eigen verse stokbroden bakken, er is huttenbouw, springkussen en een zeephelling en ook is de wafelkar er vrijdag. Elk kind krijgt deze week elke dag Karvan CÚvitam limonade en een Fyffes banaan.

Vrijdagmiddag is de spetterende finale van wat de kinderen geleerd hebben van circus Rotjeknor, zij gaan dan tonen aan ouders, buren, opa’s en oma’s wat ze zoal geleerd hebben. Daarna zal de Plexat sleutel worden overgedragen aan Speeltuin Zalmplaat, waar volgende week dit festijn plaatsvindt. Zie voor meer info op www. speelwereld.nl of www. plexat-hoogvliet.nl. Hoogvliet Digitaal maakt ook weer, zoals dat al jaren het geval is, regelmatig foto’s op Plexat, deze kunt u vinden op www. hoogvliet.org.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks