(On)bereikbaarheid Zuid-Holland tijdens Tour de France

 

 

Gezamenlijk bericht van de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat

Rond 4 juli is provincie Zuid-Holland in de ban van hÚt grootste en meest spectaculaire wielerevenement ter wereld: de Tour de France. Om de route in provincie Zuid-Holland vrij te houden voor de reclamekaravaan, het peloton en volgauto’s worden diverse verkeersmaatregelen genomen. De wegen zijn ongeveer vier uur afgesloten voor alle verkeer. 

Zodra de laatste volgauto voorbij is, worden, op aangeven van de chef mobiliteit van de politie, de maatregelen opgeheven en zijn de wegen weer toegankelijk. In de provincie Zuid-Holland moeten automobilisten rekening houden met ernstige verkeershinder tussen 09.30 -14.30 uur. Het advies is om op die dag zoveel mogelijk per fiets of met het Openbaar Vervoer te reizen. Meer informatie over reistijden is te vinden op www.9292.nl.

Route
De route gaat vanaf Rotterdam door de gemeente Albrandswaard, Hoogvliet, gemeente Spijkenisse, gemeente Bernisse, gemeente Hellevoetsluis en gemeente Goedereede. Dit zijn onder andere de volgende provinciale en Rijkswegen: Route: N 492 (Groene Kruisweg), Spijkenissebrug, N 493 (Groene Kruisweg), N218 (Groene Kruisweg), N 494 (Kanaaldijk- West), Kanaalweg westzijde, Amnesty Internationallaan, N 497 (Amnesty Internationallaan), N 57 (Dammenweg/Provincialeweg). Meer informatie over de afsluitingen is te vinden op www. zuid-holland.nl.

Samenwerking
Voor een goed verloop van de touretappes is voor de provincie Zuid-Holland een regierol weggelegd voor het treffen van de verkeersmaatregelen. Er is ÚÚn integraal verkeersplan waarvoor provincie Zuid-Holland tot aan de Zeeuwse grens verantwoordelijk is. Ook is gewerkt aan een gezamenlijke veiligheidsstrategie en communicatie. De provincie zorgt voor omleidingborden en zet personeel in op toevoerwegen om daar het verkeer in juiste banen te leiden.

Meer informatie
Automobilisten worden in de provincie Zuid-Holland vanaf medio juni via informatiewagens en diverse informatiepanelen boven en langs de weg ge´nformeerd over de afsluitingen en de te rijden routes. Lokale informatie is te vinden op de sites van de betrokken gemeenten.

Voor vragen over afsluitingen van de rijkswegen kunnen weggebruikers contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat via 0800-8002 en/of kijken op www.vananaarbeter.nl. Algemene informatie over de Tour de France is te vinden op www. tourdefrancerotterdam.nl of op www. letour.fr.


Afsluitingen

Op zondag 4 juli zijn de volgende kruisingen en wegen gedurende enkele uren afgesloten voor het verkeer.

N 492 (Groene Kruisweg)

Achterdijk / Rivierweg / Dorpsdijk / Zwaandijk-Schroeder van de Kolklaan / Hofhoek- F. van de Poest Clementlaan / Kerkachterweg – Zwaardijk / Duifhuisweg / Koddeweg / Karvelsedijk-Kouwenaardseweg.

Alle zijwegen/kruisingen met de N 492 (Groene kruisweg) worden afgesloten.

Deelgemeente Hoogvliet

Laning-Kinheim-Othelloweg / Dorpsstraat / Aveling.

Spijkenisserbrug


Spijkenisse

Schenkelweg-Molendijk / Stationstraat-Rozenlaan / Groenekruisweg Arcaplex, zwembad Riviera /

Hekelingseweg - Winston Churchilllaan.

N 493 (Groene Kruisweg)

Baljuwplein-Galvaniweg / Sportlaan – Edisonweg.

Alle zijwegen/kruisingen metde N 493 (Groene kruisweg) worden afgesloten.

N 218 (Groene Kruisweg)

Hartelweg - Hartelkruis / Malledijk – Borgtweg / Hogelandseweg / Oude Singel – Stationssingel /

Spuikade / Ringdijk / Verdouwenhoeck - Verlengde Verdouwenhoeck/ Welleweg.

Alle zijwegen/kruisingen metde N 218 (Groene kruisweg) wordenafgesloten.

N 494 (Kanaaldijk-West)

Groene Kruisweg - N 218 / Korte Welleweg / Kanaaldijk-oost / Rijswaardsedijk / Nieuweweg- Nijverheidsweg.

Alle zijwegen/kruisingen metde N 494 wordenafgesloten.

Hellevoetsluis

Kanaalweg Westzijde (alle zijwegen/kruisingen metde Kanaalweg Westzijde wordenafgesloten) / Kanaalweg Westzijde / Bonseweg / Dag Hammarskj÷ldlaan.

Amnesty Internationallaan

De Sprong / Tolweg - Kanaalweg westzijde / Sportlaan - Herman Heijemansstraat / Rijksstraatweg / Smitsweg / Zoomweg.

N 497(Amnesty Internationallaan)

Groeneweg-Haringvlietweg / Voorweg.

Alle zijwegen/kruisingen metde N497 wordenafgesloten.

N 57 (Dammenweg/provincialeweg)

Kruising N 497 / Haringvlietplein / Eendrachtsdijk / kruising met N 215 (Ted Jansenplein) / N 215 – Voorstraat / Visserweg - Oude Westerloosedijk / Oosterweg / West Nieuwlandseweg / Kabbelaarsbank-Brouwersdam.
 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks