Historische tochten, uniek!

 

Met historische stadstram, streekbus, stoomtram en boot! Nostalgische reis van Rotterdam naar de eilanden vice versa

Ook dit jaar organiseren de museumstichtingen RoMeO en RTM wederom de zogenaamde combitochten van Rotterdam naar het Grevelingenmeer en weer terug. Deze nostalgische tochten bleken de afgelopen jaren een groot succes. De tochten vinden plaats op woensdag 14 juli, woensdag 21 juli en woensdag 11 augustus.
De reis brengt de deelnemer terug in de sferen van toen, de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Om 9.15 uur vertrekt een historische RET-tram van het Willemsplein naar Carnisselande. De RET-tram maakt daarbij eerst een rondrit door Rotterdam. Van Carnisselande rijdt een historische streekbus via de Hoekse Waard, over het eiland Goeree-Overflakkee naar Ouddorp.
Bij de RTM Remise aan de voet van de Brouwersdam wacht een stoomtram om de deelnemers naar het eindpunt Middelplaat Haven te brengen waar wordt overgestapt op het MS Grevelingen voor een rondvaart over het Grevelingenmeer.

Koffiestop Tijdens de reis door de Hoekse Waard en over het eiland Goeree Overflakkee en terug over Voorne Putten volgt de bus zoveel mogelijk de route die vroeger de RTM-tram reed.
Op de heenweg wordt een koffiestop ingelast bij een voormalig tramstation van de RTM. De deelnemers krijgen koffie met appelgebak geserveerd. In Ouddorp is gelegenheid het museum en de remise van de RTM te bezoeken.
Bovendien wordt daar op vertoon van het deelnamebewijs een lunchpakket uitgereikt.
De stoomtram vertrekt om 13.30 uur van de RTM Remise naar Middelplaat Haven. Na de rondvaart vangt de retourrit aan, volledig per bus is via Voorne Putten naar het Willemsplein. Aankomst Willemsplein rond 18.30 uur. De kosten van deze dagvullende combitocht bedragen EUR 46,00 per persoon, inclusief de koffie met appelgebak en het lunchpakket.

Reserveren U kunt reserveren voor deze tocht d.m.v. een briefkaart aan P.H. Hekking, Erfvoort 32, 2211 DE, Noordwijkerhout, of een e-mail aan paul.hekking@tele2.nl, of per telefoon: 06-20082503, onder vermelding van de datum (14/7, 21/7 of 11/8) en het aantal personen.
Deelname is beperkt tot 75 personen.
Naast de beleving van een historische reis steunt u met uw deelname het vrijwilligerswerk aan restauratie en onderhoud van het historische materieel van RoMeO en RTM. Raadpleeg voor verdere informatie over deze organisaties de websites van RoMeO: www.stichtingromeo.nl, en RTM: www.rtm-ouddorp.nl. 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks