Vreedzame doorkomst

 

De Tour de France kwam door Hoogvliet afgelopen zondag 4 juli, zelden verliep een dergelijk groot evenement zo vriendelijk en gemoedelijk

Al vroeg die dag werden kruispunten en zijwegen van de Groene Kruisweg afgesloten voor verkeer. Hekken werden er nauwelijks geplaatst en slechts hier en daar trof men een verkeersregelaar of iemand van de Stadstoezicht aan.

De zon was prominent aanwezig en veel van de mensen die naar het parcours waren gekomen hadden een parasol en gemakkelijke stoeltjes meegebracht. Lekker met een blikje in de hand, en camera in de andere, wachten op de dingen die zouden gaan komen, dat was ongeveer de sfeer die er hing. Aan de helikopters in de verte kon men ongeveer inschatten hoe ver de renners waren. Toen de eerste drie koplopers passeerden kwam er een luid applaus en begon iedereen wat onrustig in de richting van Rotterdam te kijken, erg ongebruikelijk voor een Hoogvlieter, maar dit keer kon het wel.

Koplopers
De eerste renners die doorkwamen in Hoogvliet bestonden uit drie man, de Nederlander Lars Boom, de Belg Maarten Wynants en de Spanjaard Alan Perez. Zij hielden dit zo’n 200 kilometer vol en bleven al die tijd gemiddeld 7 minuten voor op het peloton achter ze. Maar uiteindelijk werden ze overruled door dat peloton en werden ze bedankt voor hun inzet. Op ruim zeven kilometer voor de streep maakte het peloton zich op voor een massasprint. Het ging in Brussel even helemaal verkeerd door een grote valpartij, de slimme Petacchi maakte daar vrolijk gebruik van en kwam als eerste bij de streep, en kreeg hierdoor de dagzege en de groene puntentrui. Zo ziet u maar, zonder Hoogvliet had deze Petacchi nooit op tijd in Brussel geweest.

 

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks