Soerin Malhoe kreeg Erasmusspeld

 

 

Grote inzet voor Hindoestaanse gemeenschap

Hoogvlieter Soerin Malhoe kreeg op donderdag 24 juni uit handen van deel- gemeentevoorzitter Edwin Smid, de Erasmusspeld uitgereikt. Malhoe ontving de onderscheiding voor zijn bijzondere inzet in de afgelopen 25 jaar voor de Hindoestaanse gemeenschap in Hoogvliet en Rotterdam.

Soerin Malhoe is oprichter en boegbeeld van de veteranen voetbalvereniging Himmat die hij 25 jaar geleden heeft opgezet, samen met een aantal vrienden. Het idee van Himmat was om met een vriendenclub diverse voetbaltoernooien te spelen. Maar wegens de grote saamhorigheid is het uitgegroeid tot een organisatie die zich niet alleen met voetbal bezig houdt maar ook sterk betrokken is bij sociale en culturele activiteiten. In de afgelopen 25 jaar heeft Soerin Malhoe zich ingezet voor de organisatie van vele grote sportactiviteiten, zowel in Rotterdam als daarbuiten. Zo nam hij 15 jaar geleden het initiatief tot een uitwisseling van het veteranenvoetbal tussen Himmat en voetbalverenigingen in Suriname. Ook heeft Malhoe het initiatief genomen voor de verlichting van een groot sportcomplex in Suriname waar nu honderden mensen kunnen sporten. Sinds tien jaar stuurt Malhoe samen met Himmat, containers vol voetbalspullen voor sociaal zwakkeren naar Suriname, zodat ook zij de kans krijgen om te kunnen sporten.

De uitreiking van de Erasmusspeld aan Soerin Malhoe markeert tevens het 25-jarig bestaan van de stichting Himmat. De Erasmusspeld voor Soerin Malhoe werd aangevraagd door de Stichting Satya Dharma Hoogvliet, een Hindoestaanse culturele organisatie die zich sinds 1997 inzet voor het behoud en de promotie van de Hindoestaanse kunst, cultuur en sport in Rotterdam en Suriname.

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks