Ruige Plaat in andere handen

 

 

Feestelijke laatste open speelmiddag op natuurspeelplaats Ruige Plaat

Op woensdagmiddag 30 juni a.s. was het zo ver: na een opbouwperiode van ruim zes jaar draagt ARK Natuurontwikkeling de natuurspeelplaats over aan de deelgemeente Hoogvliet. Natuurlijk was dat een feestje waard.
Open speelmiddag op Natuurspeelplaats Ruige Plaat


Programma:

Alle registers werden op woensdagmiddag 30 juni a.s. opengetrokken: je kon dan niet alleen hutten bouwen, waterdiertjes zoeken en vlotje varen, er was ook een groot kampvuur waarboven je een broodje aan een stok kunt bakken, popcorn kunt poffen of appels en bananen kunt grillen. Natuurlijk ook een glaasje limonade en voor de volwassenen thee, koffie en echte Ruige Plaattaart. Maar er was ook een officieel moment: om 14.15 uur heeft ARK de sleutels van de Ruige Plaat overdragen aan een vertegenwoordiger van de deelgemeente Hoogvliet, waarna voor ARK in Hoogvliet het doek viel.

Achtergrond
ARK Natuurontwikkeling is een pioniersorganisatie op het gebied van natuurontwikkeling en de manier waarop over natuur wordt verteld. Als een project eenmaal loopt en de doelen zijn bereikt, worden de bakens verzet en draagt ARK het project over aan lokale organisaties.

In 2003 is een projectenmap geschreven met de naam ‘Hoogvliet, wonen aan een getijdenrivier’, waarin onder andere de aanleg van de getijdengeul in de Visserijgriend en de aanleg en uitvoering van een natuurspeelplaats aan de rand van het Ruigeplaatbos staan beschreven. De natuurspeelplaats is bedacht als een plek waar kinderen naar hartenlust met duurzame en natuurlijke materialen konden bouwen en spelen. Dat bouwen is vooral bedoeld met een knipoog naar de enorme stadsvernieuwing die de deelgemeente Hoogvliet voor ogen heeft. Speciaal voor natuurspeelplaats Ruige Plaat is, samen met PABO studenten, een buitenlesprogramma voor basisscholen ontwikkeld, waarbij kinderen van groep 1 t/m 8 zowel in de winter als in de zomer onder schooltijd een speels natuuravontuur kunnen beleven. Maatschappelijke stagiaires hebben hier een leerplek gevonden, er zijn juffen- en meester dagen, kinderfeestjes, extra vakantieactiviteiten en bedrijfsuitjes georganiseerd en natuurlijk de vaste open speelmiddagen. Vanaf de aanleg tot nu hebben inmiddels duizenden kinderen en hun begeleiders op natuurspeelplaats Ruige Plaat een ochtend of middag beleefd om nooit te vergeten! De deelgemeente krijgt de natuurspeelplaats met alles erop en eraan, een enorme bruidsschat, vanaf 1 juli 2010 onder haar hoede.

Bedankt!
Hierbij willen de ARK medewerkers en vrijwilligers van de Ruige Plaat alle kinderen en volwassenen bedanken voor de vele enthousiaste bezoekjes, die hebben laten zien dat een plek zoals deze heel bijzonder is! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ARK Natuurontwikkeling, Ineke van Dort, telefoon: 06 20449875, e-mail Ineke.vandort@ ark.eu. Natuurspeelplaats Ruige Plaat maakt deel uit van Landschapspark Heerlijkheid Hoogvliet, Venkelweg 55, Hoogvliet.

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters