Excelsior P F1 verliest finale na strafschoppen

Het gebeurd niet vaak dat een jeugdteam de ‘dubbel’ kan pakken. Het F1 team van Excelsior Pernis kreeg die kans wel. Een kans die je, zoals gezegd niet vaak krijgt. Nadat Excelsior Pernis F1 eerder overtuigend kampioen was geworden moesten de mannen van de trainers Toni Lentin en Leon Jonker het in de KNVB districtsbekerfinale opnemen tegen RKDEO uit Nootdorp. Zaterdag 22 mei jl. was de grote dag.

De kinderen, leiding en zeker ook de ouders hadden nauwelijks geslapen maar allen stonden scherp aan de aftrap en/of langs de lijn. De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van Quick Boys in Katwijk. Op een koud en winderig (!) veld was Excelsior de betere ploeg. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong bij de rust. Excelsior bepaalde het spel en had een behoorlijk overwicht. Zoals vaker gebeurd werd het overwicht niet in meer doelpunten uitgedrukt. Na rust begon Excelsior wederom sterk en was het wachten op het bevrijdende tweede doelpunt.
Dat doelpunt viel halverwege de 2e helft uit een vrije trap maar helaas aan de verkeerde kant: 1-1. Twee minuten later kwam Excelsior na een fraaie aanval, afgerond door aanvoerster Avalon, op 2-1. Het werd als maar spannender en dat was aan alles te merken. Kon Excelsior Pernis F1 de beker mee naar huis nemen? Helaas, 5 minuten voor tijd werd het 2-2 en daar bleef het bij.
Er werd niet verlengd, penalty’s moesten de beslissing brengen. Penalty’s zijn zoals wel eens gezegd een loterij. Zo ook j.l. zaterdag. RKDEO was namelijk de ploeg met het geluk aan hun zijde. Ze waren met 4-3 de sterkste. Verlies! Tranen! Realiseren wat er was gebeurd!
Maar nadat de tranen over het verlies waren opgedroogd, drong het besef tot de spelers door dat er een prachtig seizoen was gedraaid en kwam er toch nog tevredenheid op de gezichten.
De kinderen kregen uit handen van Jeugdvoorzitter Niek Damen bloemen uitgereikt. Het winnen van een finale zou een geweldige prestatie zijn geweest maar het bereiken van de finale was genoeg reden voor een mooi bosje bloemen. Na terugkomst in Pernis moest ook nog worden meegedaan aan het Ome Jaap Molendijk toernooi. Dit thuistoernooi werd glansrijk gewonnen en zo kwam er een passend einde aan een succesvol seizoen.