Spelen in het stadion van Arsenal

 

Het was in het voorjaar van 2009 dat de voetbalschool van Excelsior Pernis startte. In samenwerking met Arsenal Soccer Schools werd dit opgezet en daarmee werd nagenoeg de gehele organisatie voor de voetbalschool uit handen gegeven. De wijze waarop de voetbalschool bij Excelsior Pernis door hen wordt gedraaid is nog steeds uniek. De voetbalschool is namelijk alleen toegankelijk voor de leden van Excelsior Pernis, die hier overigens geen extra bijdrage voor hoeven te betalen.

De Arsenal Soccer Schools houden jaarlijks een drie tegen drie toernooi bij alle Soccer Scholen. De winnaars van al die Soccer Scholen strijden dan om het kampioenschap. De teams bestaan uit zelfgevormde teams en zo gebeurde het dat drie spelers van Excelsior Pernis samen met een vriendje van CVV Berkel Nederlands Kampioen werden in de F groep van Arsenal Soccer School Nederland. De vier voetballertjes mochten door de winst en als afgevaardigde vanuit Nederland op zaterdag 15 mei aantreden in het grote Emirates Stadium van Arsenal in Londen om te strijden om de wereldtitel.

Het team kreeg de naam; Happy Feet en werd gevormd door de spelers Marciano van Vugt, Devin Mastrigt en Tiemo de Man die allen bij Excelsior Pernis spelen. Omdat een team uit 4 spelers bestaat vroegen zij een voetbalvriendje van een andere Arsenal Soccer School om mee te doen. Niek den Heeten is zijn naam en hij speelt bij CVV Berkel in de F1 . Na twee voorrondes in Rotterdam en in Zeeland werd het Nederlands Kampioenschap gespeeld op de velden van BVCB te Bergschenhoek.

Drie tegen drie

Bij drie tegen drievoetbal spelen drie spelers een wedstrijd van zes minuten en wordt er door de jongens onderling elke twee minuten gewisseld. Er is geen keeper en het speelveld is ongeveer de helft van een half speelveld. Er wordt gespeeld met kleine doelen en net als gewoon voetbal zijn er vrije trappen en corners en penalty’s mogelijk. Het leuke is dat behalve winnen ook de gemaakte doelpunten tellen. Zo won het team van Happy Feet de voorrondes, de Nederlands Kampioenschappen en stonden zij ineens in de grote finale tegen een team uit Den Haag dat met 4-0 werd verslagen. Alle winnaars van de drie tegen drie ‘Play The Arsenal Way’ uit de hele wereld - ruim 25 landen doe hieraan mee - kwamen vervolgens samen in Londen en mochten in het grote stadion waarin Robin van Persie wekelijks speelt strijden om de sterkste ploeg van de wereld. Samen met de Nederlands kampioenen in de E-categorie, familie en vrienden reisden zij per bus naar Londen.

Indrukwekkend

Zaterdag 15 mei werd er het World Cup 3v3 ‘Play the Arsenal Way’ gespeeld in Londen. En niet zomaar op een veldje in de metropool, maar wel in het Emirates Stadium, de thuishaven van het grote Arsenal FC. Happy Feet verdedigde in de categorie 8/9 jarigen de eer. De spelers arriveerden zaterdagochtend bij het grote stadion. Samen met teams uit onder andere Bahrein, Cyprus, Spanje, Portugal, Mexico en uiteraard Engeland werd in het prachtige stadion met alle supporters en ouders op de tribunes gestreden om die felbegeerde wereldtitel. In de voorrondes werd er met 5-0 gewonnen van Griekenland, met maar liefst 9-0 van ServiŽ en met 4-1 van Engeland. De laatste poulewedstrijd werd gelijkgespeeld tegen Duitsland. Omdat de doelpunten extra tellen, werd de ploeg eerste in de poule en moest het in de kwartfinales opnemen tegen Ghana. Helaas werd deze wedstrijd door goed verdedigen van de Ghanezen en een zeer sterke aanvaller met 4-2 verloren. Helaas geen wereldtitel voor de spelers van Excelsior Pernis en hun voetbalvriendje Niek. Wel konden zij terugkijken op een bijzonder weekend en laten we eerlijk zijn, niet veel spelers kunnen zeggen dat ze in het Emirates Stadium van Arsenal hebben gescoord. Zelfs Suarez niet!

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks