Zaalvoetbal spektakel

Alex Computers

 

Bekerfinale seizoen 2009 & 2010: Alex Computers pakt de tweede titel dit seizoen

Het was gezellig maar ook enorm spannend in Sporthal Hoogvliet afgelopen vrijdag 14 mei tijdens de grote finale. Eindelijk was het dan zover, met 8 teams ging men de grote finale in van het bekerseizoen 2009 & 2010, in een nieuw opgezet beker progamma. Met 2 poules ingedeeld, waarvan het 1e gedeelte al gespeeld werd op 23 april, en nu dus het vervolg en de ontknoping. De teams die de eerste rondes hadden doorstaan waren Underdogs, Eimskip, Veira Boys, VN Boys, MZP Vierambachten,BZT1,Rapido en Alex Computers.

Nadat op 23 april avond een was gespeeld bleek Veira Boys in poule A de groepswinnaar te zijn en speelden dus ook direct in de halve finale, in de andere poule moesten de laatste groepswedstrijden nog gespeeld worden, voordat duidelijk zou zijn wie in die poule daar de groepswinnaar zou zijn. Veira Boys zou in de halve finale uitkomen tegen de tweede uit de andere poule, dit werd MZP Vierambachten, een team dat goed gepresteerd heeft in de Hoofdklasse B in de competitie.

De andere groepswinnaar Alex Computers moest het opnemen tegen Eimskip die plaats twee pakten in de andere poule en in de hoofdklasse B van de competitie. Het team Veira Boys speelde niet overtuigend in de halve finale, maar won zo wel de volgende plek in de halve finale. Alex Computers moest het opnemen tegen Eimskip in de halve finale, beide teams waren aanvallend, echter Eimskip kwam niet tot scoren en Alex Computers zette de stand omhoog met uiteindelijk de winst van 2-0 werd de finaleplek afgedwongen. De grote finale werd dus bepaald door twee teams uit de hoofdklasse A, de kampioen Alex Computers tegen de nummer twee van dezelfde klasse uit de competitie.
Nadat eerst de verliezerronde was gespeeld ging rond 21.50 uur de strijd beginnen tussen de twee teams. Met flink aanvallend en goed uitgespeeld spel van beide teams kwam Veira Boys op voorsprong, maar Alex Computers had hier wel antwoord op door ook het aanvallende werk goed af te maken. De spanning was dan ook duidelijk voelbaar in de hal, zowel op de bank bij de reserves als op de tribune waar de nodige support zich had verzameld. Op een gegeven moment was de stand gelijk en dacht de organisatie; ‘worden het dan toch de beruchte penalty's die het moeten beslissen?’ Maar de beide teams voelden hier ook niks voor en gingen vol de aanval in, waarin Alex Computers duidelijk overheerste, maar de tijd speelde een belangrijke rol en die was er niet meer voldoende en moest de bal inderdaad op de stip voor penalty's. De penalty's 5 om 5, werd eerst afgenomen met daar direct de eerste misser van Veira Boys, het team van Alex Computers startte direct met een voltreffer. Nadat hier het einde naderde werd de laatste van Alex Computers gemist en moest er dus om en om genomen worden. De spanning liep verder op en al snel kwam de ontlading bij Alex Computers die koelbloedig het spel afmaakte nadat de tweede misser van Veira Boys een feit was. Het was duidelijk, het team van Alex Computers passeerde opnieuw de concurrent en pakte de tweede titel dit seizoen. Het feestje was dan ook direct op het speelveld, waarbij de spelers van Alex Computers lieten horen opnieuw de beste te zijn in het voetbalspel. Uitslag 6-5 na een gelijke stand van 2-2. Stichting Zaalvoetbal Hoogvliet feliciteert Alex Computers met de titel Beker winnaar seizoen 2009 & 2010. Op 28 Mei zal er nog 1 avond van dit seizoen zijn, namelijk de Supercup avond, waarin de Kampioenen van de competitieklasse's zullen strijden om de Supercuptitel.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks