Wielrennen door de regio

 


Wielerwedstrijd Zuid Hollandse Eilanden Tour koerst door regio

Vorig jaar werd voor het eerst de wielerwedstrijd Zuid Hollandse Eilanden Tour georganiseerd. Deze wielerwedstrijd voor elite/beloften in het kader van de clubcompetitie was een groot succes en dit heeft geresulteerd in een echte wielerdag in Spijkenisse op zaterdag 15 mei as. Om 9.00 uur starten de toerrijders voor een toertocht over 155 km en om 12.30 uur worden de ca. 120 deelnemers aan de wedstrijd op de Eerste Heulbrugstraat weggeschoten door burgemeester Salet van Spijkenisse. Achter de auto van koersdirecteur Maarten den Bakker rijdt de wielerkaravaan via de Spijkenisserbrug richting Hoogvliet, Albrandswaard en Barendrecht. Onder de deelnemende ploegen o.a. PRC Delta (Spijkenisse), DRC De Mol (Dordrecht), RWC Ahoy (Rotterdam) en RTC De Hoekse Renners ('s-Gravendeel).

In de ochtenduren (vanaf 09.30 uur) zijn er in het centrum van Spijkenisse tevens wedstrijden voor de jeugd en om 13.15 uur zullen de nieuwelingen een afwachtingswedstrijd rijden.

Na terugkomst in Spijkenisse (ca. 16.00 uur) wordt een plaatselijk ronde gereden via Heemraadlaan, Schenkelweg, Groene Kruisweg, Eerste Heulbrugstraat en Hekelingseweg.

Omstreeks 16.15 uur zal de winnaar door de rondemiss worden gehuldigd. Ook Tour de France Promotietruck in Spijkenisse

Tijdens de wielerwedstrijd Zuid Hollandse Eilanden Tour zal bij de start/finish in de Eerste Heulbrugstraat de Tour de France promotietruck staan. Met de komst van de promotietruck worden de bezoekers van het evenement al warm gemaakt voor de start van de Tour de France die op 3 juli a.s. in Rotterdam plaats vindt. Met een speciale Grand Depart Truck doet Rotterdam tal van evenementen aan om bezoekers uit te dagen om aan verschillende wieleractiviteiten deel te nemen.

Zo kun je de eerste etappe van de Tour de France 2010 via het virtueel parcours fietsen en meedoen aan het Rotterdams klassement. De winnaars van dit klassement mogen op vrijdag 2 juli 2010 het echte parcours rijden die een dag later door de Tour de France renners zelf wordt afgelegd.

Ook zijn er fiets clinics waarbij je op een Tour de France fiets een spannend parcours aflegt. De echte kenners van de wielersport kunnen meedoen met een speciale quiz.

Doorkomsttijden Zuid Hollandse Eilanden Tour:

Hoogvliet: Groene Kruisweg 12.34 uur. Poortugaal: Groene Kruisweg 12.37 uur. Rhoon: Groene Kruisweg 12.40 uur, Rivierweg: 12.41 uur, Rhoonse Baan, 12.42 uur. Barendrecht Carnisser Baan: 12.45 uur, Kilpad:12.51 uur. Heinenoordtunnel: 12.53 uur.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks