92-jarige schrijft boek

 

 

Op 92-jarige leeftijd een boek uitbrengen.
De heer J.H. Baarschers, bewoner van Zorgcentrum Meeuwenhof in Hoogvliet, heeft het gedaan.
Op dinsdag 18 mei reikt hij om 16.00 uur zijn boek ‘Levensseizoenen’ uit aan portefeuillehouder Van der Ham van de deelgemeente Hoogvliet.In 2004 kreeg de heer Baarschers een hartinfarct waardoor hij noodgedwongen naar een woonzorgcentrum in Hoogvliet moest verhuizen.
In verband met zijn grote fotoverzameling had hij echter meer ruimte nodig.
Deze werd hem een jaar later aangeboden in Zorgcentrum Meeuwenhof. Hij voelde zich hier snel thuis en vond de tijd en ruimte om op aansporen van zijn dochter Milly een boek over zijn leven te schrijven.
Vanaf 2007 heeft de heer Baarschers beetje bij beetje zijn hele levensverhaal met de hand opgeschreven, waarna zijn dochter het invoerde in de computer. Ondertussen werd er gezocht naar een uitgever.
In juli 2009 was het manuscript klaar en werd het ter beoordeling opgestuurd naar uitgeverij Free Musketeers. Binnen enkele dagen kreeg Milly te horen dat het boek interessant was voor een breed lezerspubliek en dat ze bereid waren het uit te geven.
De heer Baarschers was opgetogen, maar werd kort daarop ziek.
Waarschijnlijk hadden de laatste hoofdstukken teveel energie van hem gevergd.
Na een korte vakantie in zijn geboortedorp Winterswijk heeft hij de draad gelukkig weer kunnen oppakken.Inmiddels is het boek Levensseizoenen van de heer Baarschers uitgebracht en de eerste reacties zijn zeer lovend.
Het ontwerp voor de cover is gemaakt door zijn zoon Hans die in Vancouver, Canada woont.
Wanneer de heer Baarschers op 18 mei om 16.00 uur in de Koerzaal van Meeuwenhof in het bijzijn van familie een exemplaar aan Van der Ham uitreikt, zal er een skype-verbinding worden gemaakt met Canada, zodat zijn zoon Hans ook virtueel bij dit belangrijke moment aanwezig kan zijn.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks