SamenLoop voor Hoop

 

Op het terrein van VV Meeuwenplaat Hoogvliet 5 en 6 juni van 13.00 - 13.00 uur

Aanwezig: Burgemeester Aboutaleb, Lee Towers, Rita Young, Roel Pot, Joop v.d, Hor-Lobo en vele andere bekende en onbekende artiesten uit de regio, zij allen dragen geheel belangeloos hun steentje bij om het evenement te doen laten slagen.
De organisatie van de SamenLoop voor Hoop Hoogvliet heeft alles uit de kast gehaald om op 5 & 6 juni een aantal bekende namen naar Hoogvliet te halen voor dit inspirerende evenement waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding. 17 teams met in totaal 335 lopers wandelen afwisselend 24 uur als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker een parcours rond VV Meeuwenplaat. Teamleden die niet wandelen kunnen samen met publiek genieten van o.a. diverse activiteiten, kraampjes, optredens, workshops. Voor kinderen is er een speciaal veld, Kinderrijk, ingericht met activiteiten zodat ook zij zich uitstekend kunnen vermaken. Doel van het evenement is meerledig:

1. Vieren van het leven; ondanks de ernst zal het evenement toch vooral in het teken staan van feestelijkheden.

2. (ex) KankerpatiŽnten in het zonnetje zetten; Survivors, zij zijn de eregasten van het evenement en verdienen hierdoor onze speciale aandacht d.m.v. allerlei verwennerijen, presentjes en andere verrassingen, maar vooral ook het bij elkaar zijn, herkenning vinden en het gevoel hebben er niet alleen voor te staan.

3. Herdenken van de overledenen: Tussen 10.30-23.00 uur het tijd voor de Kaarsenceremonie, een indrukwekkend onderdeel van de SamenLoop voor Hoop. Honderden kaarsen in speciale kaarsenzakken, al of niet voorzien van teksten, versieringen, zullen ontstoken worden en de hele nacht blijven branden. Het is hťt moment om stil te staan bij kankerpatiŽnten, ex-kankerpatienten en alle mensen die de strijd tegen kanker verloren hebben. Het is het moment waarop iedereen beseft waar de SamenLoop voor Hoop eigenlijk om draait.

4. Geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek: Voorafgaand aan, maar ook tijdens de SamenLoop zamelt elk teamlid zoveel mogelijk geld in. Naast het wandelen kunnen teams allerlei leuke activiteiten bedenken om geld in te zamelen, hiervoor maken zij gebruik van de aanwezige kramen op het terrein.
Na de kaarsenceremonie gaat de 24 uurs loop weer van start. I.v.m. met de nachtrust zal het nachtprogramma met optredens van diverse artiesten in de kantine van VV Meeuwenplaat plaatsvinden. Het evenement zal zondag 6 juni vanaf 12.30 uur worden afgesloten met niemand anders dan Lee Towers, met o.a. het toepasselijke You’ll Never Walk Alone, waarna burgemeester Aboutaleb samen met ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop Hoogvliet Kees van Pelt, de cheque met de opbrengst zal overhandigen aan Rina Noorlander, coŲrdinator van KWF Kankerbestrijding. In verband met het geringe aantal parkeerplaatsen rond VV Meeuwenplaat adviseert de organisatie dringend te kiezen voor alternatief vervoer.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks