Pre Art Studio exposeert talenten van het Einstein Lyceum

 

 

Op dinsdag 20 april opende Julia Hamilton (op bijgevoegde groepsfoto de dame aan de linkerkant), van de Willem de Kooning Academie, de jaarlijkse tentoonstelling van de examenkandidaten voor het vak tekenen in het informatiecentrum Hoogvliet.

Voorafgaand aan haar toespraak benadrukte Louis Jongejans, rector van de school, dat Hoogvliet meer oog moet hebben voor de talenten die Hoogvliet in huis heeft. Hij benadrukte dat de Art Studio er al is en dat het niveau daarvan er mag zijn.

Docent Jan van Onselen benadrukte de diversiteit van al het werk, waarna Julia Hamilton de leerlingen en docenten complimenteerde met het behaalde niveau "dat een port folio van één van haar studenten niet zou misstaan". Zij benadrukte dat de samenwerking met het Einstein Lyceum zich niet beperkt tot het openen van deze tentoonstelling maar ook manifesteert in een verdere toekomstige samenwerking met de Willem de Kooning Academie. Daarin krijgen aanstormende talenten de gelegenheid, in de avonduren, een port folio op te bouwen voor hun toekomstige studie aan de academie.

Complimenten waren er voor de exposanten vanwege het mooie en verschillende werk waarbij diverse technieken werden gebruikt. Zo is er werk waarin gebruik gemaakt wordt van olieverf, maar ook acryl, potlood, en krijt. Exposant Simon van den Broek beet het spits af met een op de computer gemaakte compositie die een grafisch bureau niet zou misstaan.

"Het mooie van dit werk is dat je jezelf laat zien", aldus Narges Nezamie (uit 5 HAVO) die een mooi werk op het gebied van vrouwenemancipatie exposeert. Daarmee complimenteert zij ook haar docenten: de heren Van Onselen en Smit die het weer voor elkaar hebben gekregen het beste uit de leerlingen te halen. Het werk is nog 3 weken te zien in het informatiecentrum.

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks