Kees van Pelt stopt er mee

 

De voorzitter van deelgemeente Hoogvliet stopt er mee en maakt de weg vrij voor anderen

Kees van Pelt, een bevlogen man, die in 2002 het stokje overnam van Hans Elemans, heeft in de laatste acht jaren laten zien dat hij de opwaartse beweging van Hoogvliet met verve kon handhaven. Hij was geen opzichtige bestuurder, het was een man die doeltreffend in zijn bestuur en beslissingen was, maar geen branieschopper die altijd het hoogste woord wilde hebben. Het waren soms geen gemakkelijke jaren, de ingezette vernieuwingen in Hoogvliet brachten soms meningsverschillen naar boven die moesten worden opgelost, dat was lang niet altijd eenvoudig, maar hij ging er wel voor. Naast de energie die hij stak in het oplossen van problemen en soms het sussen van meningsverschillen, heeft hij samen met het deelgemeentelijke bestuur heel wat successen gescoord. Straks zal Hoogvliet het zonder Kees als dagelijks bestuurder moeten doen, een gemis, want hij was een betrokken Hoogvlieter die de stad kent als geen ander.

Van Pelt geeft aan wel actief te willen blijven voor zijn partij, de IBP en Hoogvliet, vanwege zijn grote en blijvende betrokkenheid bij zijn woonplaats. Kees van Pelt is vanaf 2002 voorzitter van de deelgemeente Hoogvliet. Onder zijn voorzitterschap zijn grote vorderingen gemaakt met de vernieuwing van Hoogvliet en is Hoogvliet de weg naar boven ingeslagen. De veiligheid is sterk verbeterd, evenals de leefbaarheid van Hoogvliet. ‘Ik werk al acht jaar aan deze grote opgave en met groot plezier en inzet, het is tijd dat een ander het stokje overneemt’, aldus Kees van Pelt. Van Pelt blijft aan tot er een nieuwe coalitie is gevormd en een nieuw dagelijks bestuur is benoemd. Kees van Pelt blijft lid van de deelraad en stelt zich weer beschikbaar voor het voorzitterschap van de IBP. Ook zal hij zich toeleggen op het coachen en kweken van nieuw politiek talent binnen de partij.

Voor Kees en zijn eega zullen er wellicht wat ontspannende tijden aanbreken in deze toch wel politiek roerige tijden. Menig Hoogvlieter zal gespannen uitkijken naar iemand die het stokje van van Pelt op de juiste wijze overneemt, dat zal niet gemakkelijk zijn.

Tekst: Jan Koopmans

Fotografie: Aad van der Voorn

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks