Joling hield er zo van

 

 

Hoogvliet en omstreken liep uit voor een spetterend optreden van Gerard Joling en Wesley (winnaar van Popstars 2010)

Of je nu een kwartier of twee uren van te voren naar het Winkelcentrum Hoogvliet was gegaan had niet uit gemaakt, de binnenstad van onze woonplaats zat bomvol met auto’s en bijbehorende mensen. Het publiek was afgelopen zaterdag in grote getale komen opdraven om maar vooral niks te missen van het optreden van deze twee artiesten. Hoewel het voorprogramma bestond uit mechanische muziek genoten het wachtende publiek mateloos van de sfeer en het lekkere zonnetje. Al snel liep het winkelplein bomvol, waarbij je je af ging vragen of het niet verstandiger was geweest om dit festijn op ‘De Heerlijkheid’ te laten plaatsvinden. Dat laatste lag uiteraard niet in de lijn van de verwachtingen want het was het ‘feestje’ van de Winkeliersvereniging en in het bijzonder van Free Recordshop.

Ik leef mijn droom

Hoewel Gerard Joling een shirt droeg met het opschrift ‘Ik hou d’r zo van’ ging het optreden toch meer om de promotie van zijn cd- single ‘Ik leef mijn droom’, of dat weer aansluit op zijn shirt vermeld de informatie niet.
Ondanks het korte optreden van deze twee zangers was het publiek laaiend enthousiast en even overwoog uw verslaggever om over de hoofden te gaan lopen, dat was beslist gelukt. Voor het podium stonden een paar bomen die het zicht wat beperkten, maar de tevens aanwezige verantwoordelijke voor het planten van dit gewas, Jacqueline Cornelissen (IBP), gaf als commentaar dat Hoogvliet nu eenmaal groen moet blijven, zangers of niet. Om het feest helemaal compleet te maken was er na afloop tevens een signeersessie waarbij de kopers van de cd een handtekening kregen van de twee sterren. Hoewel het de bedoeling was dat alle fans de twee artiesten persoonlijk konden ontmoeten zullen we dat achteraf maar met een korreltje zout nemen, want door de enorme belangstelling was dat voor velen niet mogelijk. Niettemin was het een prachtig spektakel dat door de Winkeliersvereniging en Free Recordshop uitstekend was opgezet.

Tekst: Jan Koopmans

Fotografie met dank aan Michel Dalmeijer

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks