Regionieuws van Kota Paku

 

De stichting Kota Paku helpt bij de huizenbouw op Ambon (IndonesiŽ)

Deze stichting uit Spijkenisse stelt twee van haar vrijwilligers in de gelegenheid, gekregen gebruikte spulletjes te verkopen tijdens de maandelijkse bijeenkomsten (kumpulans) in de lounge van wijkcentrum De Akkers te Spijkenisse. De bezoekers van de kumpulans leveren hun bijdrage door deze spulletjes te kopen. De opbrengst is bestemd voor de stichting Help de Molukken in Nood (HMIN) voor de aankoop van materiaal t.b.v. huizenbouw op het eiland.

Tijdens het jaarfeest in november 2008 werd een bedrag van 1.300,-euro aan HMIN geschonken. Met dat geld heeft de familie La Emie (villa Kota Paku) en de familie La Husein (villa Spijkenisse) gebouwd in het dorpje Ahuru. Deze families komen van oorsprong uit Buton en hebben generaties op de Molukken gewoond. Tijdens de onlusten in 1999 zijn zij alles kwijtgeraakt.
Hebben nu grond gekocht en zelf een huis gebouwd. Het geld werd besteed voor het aankopen van zand, cement, zinkplaten en hout. Tevens werd sanitaire voorziening aangelegd. De overige materialen voor de bouw hebben de mensen zelf bekostigd. Met de schenking is een bijdrage geleverd aan een nieuwe toekomst van deze families. In november 2009 werd een bedrag van 1.000,- euro geschonken. Dit keer zal dat geld worden besteed aan weeskinderen op Ambon. Het inzamelen van het geld is een vrijwilligers initiatief van Loes Coenraad en Tineke Westerwoudt en gebeurt buiten de financiŽle verantwoordelijkheid van de stichting Kota Paku. Wanneer u op uw wereldreizen in de buurt komt van de Molukken, ga dan naar Ambon, specifiek naar het dorpje Ahuru, dan kunt u met eigen ogen aanschouwen, dat een groep mensen uit Spijkenisse hun stad op de wereldkaart hebben gezet. Ook Hoogvlieters bezoeken de bijeenkomsten van de stichting Kota Paku regelmatig.

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks