Ik eet het beter

 


Gezonde, leerzame en leuke lessen voor scholen in Hoogvliet

Om leerlingen actief aan te zetten tot een gezond voedingspatroon biedt Albert Heijn aan de Kinheim (Binnenban) te Hoogvliet de groepen 6 tot en met 8 van alle basisscholen in de omgeving het ‘ik eet het beter’ programma aan. Op een leuke manier wordt gezonde voeding onder de aandacht van de leerlingen gebracht. Leerlingen van groep 8 kunnen dit jaar weer meedoen aan de inmiddels traditionele KlasseLunch. Voor de groepen 6 en 7 zijn dit jaar twee nieuwe lespakketten ontwikkeld. Bij deze pakketten hoort ook een boodschappenpakket vol echte producten waarmee ze kunnen testen. Landelijk hebben al 9.033 groepen zich aangemeld voor de verschillende lesprogramma’s. Dat zijn maar liefst 204.972 leerlingen.

Over de tong en Testlab
Naast de KlasseLunch voor groep 8 is dit jaar een smaak- en proefpakket voor groep 6 en 7 aan het programma toegevoegd. Het lesmateriaal wordt ondersteund door boodschappenpakketten met echte producten in het smaakpakket ‘Over de tong’ voor groep 6 en het proefpakket ‘Testlab’ voor groep 7. Deelnemende groepen kunnen de pakketten met boodschappen op donderdag 25 maart bij de Albert Heijn aan de Kinheim in Hoogvliet afhalen.

Klasselunch
De gratis Klasselunch op donderdag 22 april laat de leerlingen van groep 8 op een originele manier ervaren dat gezond eten niet alleen lekker, maar ook gezellig kan zijn. Om de leerkrachten in staat te stellen het lunchprogramma inhoudelijk voor te bereiden, biedt Klasselunch speciaal daartoe ontwikkeld lesmateriaal aan. Het lesprogramma wordt afgesloten met een gratis gezonde lunch die de leerlingen ’s ochtends kunnen ophalen bij de Albert Heijn.

Ik eet het beter
De verschillende lesmodules maken onderdeel uit van het overkoepelende Ik eet het beter- lesprogramma. Het doel van dit programma is leerlingen aan te zetten tot gezonde voedingkeuzes op een manier die hen aanspreekt: inspirerend, uitdagend en positief. In de lesmaterialen wordt gebruikt gemaakt van filmpjes waarin onder andere voetballers uit de Eredivisie en presentator Ewout Genemans (onder andere van Zoop en Willem Wever). De verschillende lesmaterialen sluiten aan bij de lesstof van de groepen 6.7 en 8 en zijn ontwikkeld in samenwerking met externe onderwijsspecialisten met advies van het Voedingscentrum.

Inschrijven
Alle groepen 6,7 en 8 van de Nederlandse basisscholen hebben een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan het Ik eet beter – programma. De scholen kunnen zich op www.ikeethetbeter.nl inschrijven om deel te nemen aan de verschillende lesprogramma’s. De inschrijving voor de groepen 6 en 7 zijn 1 maart gesloten. De inschrijving van voor de Klasselunch van groep 8 sluit 8 maart.
J.d.P.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks