Zet Hoogvliet nog eens op de kaart

 

 


Directeur van Hoogvliet's bedrijf genomineerd als spoorman van het jaar 2009

De spoorman/vrouw van het jaar 2009 verkiezing heeft te maken met goederen vervoer. Don van Riel, 53 jaar, is genomineerd als spoorman van het jaar 2009. Hij is werkzaam als directeur bij, Trimodal Europe BV, een klein expeditiebedrijf aan de Hoefsmidstraat in Hoogvliet RT.
Naast zijn werk is hij al jarenlang actief in internationale verenigingen.

Hij is al 13 jaar voorzitter van de Nederlandse Vereniging Particuliere Goederenwagens (NVPG) en een zelfde tijd bestuurslid van het directie comité van de Union Internationale Wagon Privë (UIP). Namens de Fenex is hij bestuurslid van de Europese Spoorwegexpediteurs Clecat.

Er komt een periode dat alle transportmodaliteiten gebruikt moeten worden.

Waar water is het water benutten (binnenvaart en shorsea), het wegvervoer moet zoveel mogelijk maatwerk leveren en te worden gebruikt om aanvullend vervoer te doen van bijvoorbeeld het spoor- en binnenvaart vervoer. Zijn specialisatie is het spoorgoederen vervoer. Het belangrijkste is dat het vervoer per spoor veilig is, daarnaast werkt hij mee aan (inter)nationale oplossingen o.a. geluidsoverlast.


150 jaar spoor (wat opgezet is van stadscentrum naar stadscentrum) verander je niet even. Gemeentes hebben hun beleid van bebouwing (met name in de stadscentra) versoepeld en bouwen dichter bij het spoor (op sommige plaatsen zelfs over het spoor), met als gevolg overlast van de trein. Het zelfde gebeurd in de rivieren. Huizen worden gebouwd in de uiterwaarden en als er dan door hoog water een huis onder water loopt is het hek van de dam.

De nominatie is voor hem al een kroon op zijn werk en hij is dankbaar dat hij genomineerd is. Er zijn vele stemmen nodig om te winnen. De concurrentie, met respect, is ook van een hoge kwaliteit. In dit geval kan de Hoogvlietse bevolking hem ondersteunen om op hem te gaan stemmen. Gewoon via internet, zonder extra kosten. Stemmen kan tot en met 10-2-2010 op de site van Railcargo, www.railcargo.nl

Stem op Hoogvliet – Stem op Don van Riel

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks