Eindejaarsconcert Jan Vayne en Martin Mans in Pernis
 Nieuw programma in Harmony

 

 


Op vrijdag 26 Februari geven meesterpianist en -organist Jan Vayne en Martin Mans een concert in de Nederlands Hervormde Kerk aan de Ring 1 in Pernis, waarin zij een nieuw programma ten gehore brengen. Er is ook aandacht voor de DVD die zij in Parijs hebben opgenomen: ‘Jan Vayne en Martin Mans in Parijs’. Het nieuwe programma is een muzikale ontmoeting van klassieke en populaire muziek. Enkele titels zijn De Fabriek, Finlandia, Hey Jude, Badinerie, Perhaps Love, Mars Ada en Music. Beide virtuozen improviseren tevens op hun eigen instrument. Mans doet dat over de jaargetijden en Vayne vraagt spontaan verzoeken aan zijn gehoor waarvan hij een aaneenschakeling van thema's maakt. Als absoluut hoogtepunt spelen zij enkele virtuoze hoogstandjes vierhandig op de vleugel.

Het concert begint om 20.00 uur. Reserveren is aan te bevelen. Dit is mogelijk via erickooij@csi.com of op de reserveerlijn: 06-46177688. Op de concertavond zijn de overige kaarten aan de kerkdeur te koop. De toegang bedraagt 20,00 euro en voor kinderen t/m 11 jaar 7,50. euro. Wie reserveert, krijgt 2,50 euro korting.

Eerste dvd voor gouden duo Jan Vayne en Martin Mans

In december hebben de twee Klaviervirtuozen een weergaloos concert gegeven in de majestueuze St. Eustache in Parijs. Zij bespeelden beide het grote Van den Heuvel orgel met de twee speeltafels. Daarnaast brachten zij muziek op orgel en vleugel ten gehore. Van dit feestelijke concert is een live registratie gemaakt op DVD. Het concert is een programma van toppers uit de klassieke en populaire muziek. De interactie met het publiek is tevens vastgelegd. Verder bevat het album beelden van de mooiste locaties van Parijs met interviews met de organist en pianist. Het duo heeft inmiddels een gouden CD op haar naam staan. Het album ‘Twee Klaviervirtuozen in Concert’ heeft het predicaat GOUD verworven. Deel 2 in deze serie is inmiddels verschenen.

Achtergrond Vayne (1966) en Mans (1965)

Jan Vayne is woonachtig in Zwolle en speelt vanaf 5-jarige leeftijd piano. Hij heeft een opleiding piano en kerkorgel gevolgd aan het Zwolse conservatorium. Dikwijls tegen de zin van zijn leraren in, heeft hij een eigen improvisatiestijl ontwikkeld waarin hij klassieke en moderne muziek combineert. Dit is een grote overeenkomst tussen hem en de organist Martin Mans die tevens aan zijn muziek een eigen gezicht heeft gegeven. Deze gelijkgestemdheid is een aanleiding tot het geven van gezamenlijke concerten.

Kathedraalconcerten

Dit zijn concerten naar een nieuw concept uitgevoerd in 's lands grootste kathedralen. De hoofdrol wordt gespeeld door Petra Berger, zang, Jan Vayne, vleugel en Martin Mans, orgel en koordirectie. Op zaterdag 6 februari is de uitvoering in de Basiliek in Oudenbosch. Meer informatie is te vinden op www.kathedraalconcerten.nl. Er wordt muziek in vele stijlen ten gehore gebracht.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks