Grijze actie Oudeland

 


Het was best gezellig tijdens de briefing in het gebouw van de Roteb afgelopen maandagavond 8 februari. Er was een zogenaamde ‘Grijze Actie’ op touw gezet door ondermeer; deelgemeente Hoogvliet, Roteb, DG, politie, GW, Woonbron en andere diensten.
De bedoeling was om vooral de Fideliolaan en de Desdamonastraat eens goed onder de loep te nemen en te ontdoen van achtergelaten vuil of andere minpunten.
De actie begon met een briefing, uitleg en plan van aanpak. Daarna werd er even een half uurtje samen genoten van een maaltijd en vervolgens trok men de wijk in.
Er viel heel wat op te ruimen en onveilige situaties werden meteen aangepakt. Verkeerd aangeboden vuilnis werd voor deze ene keer niet gehonoreerd door een bekeuring, maar de ‘daders’ werden er wel op aangesproken.
Het glas van een vernielde telefooncel werd netjes opgeruimd en na een aantal uurtjes was de wijk weer keurig en netjes. Later op de avond werd de actie nog even geŽvalueerd door alle betrokkenen, zodat er een nuttig leermoment ontstond.
De deelnemende organisaties waren bijzonder tevreden over dit initiatief, al vond men het wel jammer dat dergelijke acties nodig blijken te zijn.
Tekst: Jan Koopmans
Fotografie: Aad van der Voorn

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks