Een lang jaar

 


Zoals elk jaar laten we u ook dit keer weer een beperkte serie foto’s zien van gebeurtenissen in het afgelopen jaar.
Natuurlijk had u vast andere foto’s uitgekozen, maar iemand moest het doen, dus deden wij het maar.
Het jaar begon met kou, net als dit jaar is begonnen met een ‘lekker’ temperatuurtje. Schaatsen kon zelfs hier en daar al op de singels, helaas van korte duur.
Het was ook het jaar van bakkeleien over een muurschildering bij een bedrijf in de Gadering, was het kunst of reclame? Gezondheid stond het afgelopen jaar in het vaandel en overal in Hoogvliet vonden gezonde evenementen plaats. De Rotterdamse burgermeester kwam even langszij in Hoogvliet en de Gezamenlijke Brandweer kreeg een nieuw onderkomen in het gebouw bij de Metro Hoogvliet. De IBP vierder haar 25- jarig bestaan, daarna begonnen enkele leden voor zichzelf.
Ook was het het jaar van lezen, veel lezen zelfs, bekende burgers en buitenlui lazen op scholen voor uit spannende boeken. De Veteranen hadden weer hun periodieke bijeenkomsten en ook de familiekermis streek weer in Hoogvliet neer. Snackcorner Nieuwveld viel ook dit jaar weer flink in de prijzen, ondertussen zijn ze dat al gewend. Minder wenselijk was een inbraak in hun bedrijf, dat jarenlang verschoond was gebleven van dergelijke vervelende dingen.
Winkelcentrum De Fuik werd na de nieuwbouw van een Jumbo super herbestraat en dat werd natuurlijk gezellig gevierd. In Winkelcentrum Hoogvliet werden diverse activiteiten gehouden en soms werd er zelfs een polonaise ingezet. Carla Vos, de bekende fotografe en eega van de beroemde sportfotograaf Cor, maakte heel onschuldig een blootfoto van een voetballer, ze haalde daarmee zelfs het landelijke nieuws. Jan Burger streek dit jaar voor de eenenveertigste maal neer in Hoogvliet met de ‘Gebakkraam’ en haalde geen eerste notitie binnen van een dagblad, maar wel hele rijen klanten. Ze waren ook dit keer weer smaakvol. Het Heerlijkheid terrein werd afgelopen jaar steeds meer bezocht en er waren vaker evenementen. ‘Bacoteveel’ had er een knallend succes en daarna werden er nog diverse andere leuke muzikale evenementen georganiseerd, waaronder vorige week het feest van de jaarwisseling. De Groene Kruisweg ging op de schop en hierbij werd het oude poortje bij de Dorpskerk, tot groot ongenoegen van velen, vervangen door een nieuwe.

Politiek werd het een woelig jaar, versplintering en nieuwe partijen hebben het stabiele politieke karakter in Hoogvliet aan het wankelen gebracht, waardoor het voor de kiezer dit jaar een moeilijke keus gaat worden.
Bekijk de foto’s op uw gemak, wellicht leuk om herinneringen terug te halen. Mocht u overigens alle foto’s die dit jaar in deze krant hebben gestaan nog eens willen bekijken dan kan dat via Stichting Hoogvliet Digitaal; www. hoogvliet.org.
Wellicht overbodig, maar de reactie wenst u ook dit kersverse jaar veel goeds toe, wij beloven u om ons best te doen om iets moois op de deurmat te laten glijden.
Jan Koopmans
In Weekblad Hoogvliet ziet u woensdag de bijbehorende foto's


 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks