Jan’s Stukkie

 Ik heb het ff niet


Week 52 alweer, en er komt ook nog een 53 dit jaar, het kan maar niet op! Ook dit jaar dus weer elke week een column van mij, u zal er vast wel gek van worden. Wel grappig is dat ik weet dat veel trouwe lezers van deze krant meteen gaan zoeken op welke pagina mijn ‘stukkie’ nou weer staat. Natuurlijk streelt dat mijn ego, ik zou jokken als ik dat ontken.
Maar ik heb deze week groot nieuws!
Ik weet echt niks te verzinnen om deze week een column over te schrijven. Ik schrijf nu zo’n pakweg 9 plus 12, dus 21 jaar columns, zo’n kleine 1000 denk ik, maar nu heb ik het even niet. Het was voor ons, jootje en mij, een vreselijk jaar, maar we gaan met goede moed 2010 in straks. Maar ja, daar ga ik deze column niet mee vullen. En over de sneeuw beginnen is ook geen optie want alle kranten hebben het al over de sneeuw. En een uitermate prominente Hoogvlieter gaf te kennen dat mijn column niet over sneeuw mag gaan, want hij is al ondergesneeuwd. Maar ja, waar moet je het dan over hebben? Ja, we hebben zaterdagavond een leuke bijeenkomst met vrienden gehad in de bekende Wings, maar ook daar kan ik niet echt veel over vertellen. Behalve dan dat mijn jootje geheel in de stijl van cancan gekleed was en ik als een donjuan met hoed op de meiden gek moest maken. Maar ja, we waren zaterdag 18 jaar getrouwd en 24 jaar bij elkaar, dus kon het wel een keer. Ja ik weet het, we hebben dus 6 jaar gehokt, onzedig samen gewoond, ik schaam me er niet voor, maar hoop niet dat u zich stoort aan deze lichtzinnigheid. Maar goed, nog geen zinvol onderwerp dus en toch moet ik proberen een A-viertje te vullen want ik kan toch moeilijk mijn ‘fans’ teleurstellen he?
Met de kerstdagen voor de deur zou je toch als beetje columnist wel iets kunnen schrijven over die ‘feestdagen’ maar nee hoor, ook daar kan ik geen inspiratie uit putten. We zitten trouwens met de kerst dit jaar ‘helegaar alleenig’, want iedereen dacht dat we weg zouden gaan, en heeft al iets geregeld. Niet zo erg hoor, want met jootje samen naar een kaarsje kijken en een stukkie vlees bakken op een gourmet ding is echt wel super romantisch en geloof me, wat zullen we uit onze bol gaan als we eindelijk daarna met de jaarwisseling eens een ton winnen of zo, dan kunnen we misschien weer eens leven en adem halen. Nee, niet dat we mopperen hoor, maar soms denk ik wel eens ‘wie knipt de kapper?’

Maar ja, al met al heb ik nog steeds geen zinnig onderwerp. Weet u wat? Ik doe deze week gewoon geen column, ik hoop dat u me vergeeft, dan wensen Jolanda ik u in ieder geval waanzinnig fijne en warme kerstdagen toe!!!
Jan Koopmans

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks