Finale Songfestival

 

 

Scholier Megan Roele(13) uit Bovenkarspel dolgelukkige winnares van 3e Charlois’ Songfestival

Drie keer is scheepsrecht. Voor de 13-jarige Megan Roele uit Bovenkarspel gaat dit gezegde op als voor geen ander. Ze kwam met ouders, broer en zus eerst naar de voorronde, vervolgens naar de halve finale en toen behaalde ze de finale van het 3e Charlois’ Songfestival in havencafé Wereldhaven aan de Sluisjesdijk in Rotterdam. De scholier was volgens de jury van de acht deelnemers ook nog eens de beste en beloonde haar vertolkingen van de nummers ‘Family Dortrait’ van Pink en ‘Mijn leven is van mij’ van Pia Douwes in de musical Elisabeth met maar liefst 337,5 punten. Dat waren er 4,5 meer dan de 21-jarige Suzanne Kops uit Hellevoetsluis scoorde met ‘Mi Tierra’ van Gloria Estefan en ‘All by myself’ van Celine Dion.

De 33-jarige salarisadministratrice Hannah Mae uit Rotterdam behaalde met 331,5 punten een voortreffelijke derde plaats. Ze was erg blij met dit resultaat, net als haar 16-jarige plaatsgenoot Sam van Niekerk, die 316 punten bij elkaar zong en daarmee de aanmoedigingsprijs van het festival mee naar huis nam. Zijn broer Bob won vorig jaar het festival, maar de titelverdediger moest nu in de halve finale afhaken vanwege Mexicaanse griep.

De vakjury (presentator/organisator Joop van der Hor, cabaretier Roel Pot, zangeres Anuschka en zanger/entertainer Marvin Dee) roemde de prestaties van de kandidaten en wilde halverwege de puntenstrijd bij wijze van grap het jureren staken omdat het hoge gehalte van de kandidaten hen nauwelijks meer mogelijkheden tot kritiek bood. ‘Ik beleef hier de avond van mijn leven,’ riep bandzangeres Anuschka met haar armen vertwijfeld omhoog. Wat hier gebeurt is te waanzinnig voor woorden.’

Lionel Martijn, dagelijks bestuurder van de deelgemeente Charlois, zei zeer veel waardering te hebben voor de prima organisatie van het festival. Aansluitend reikte hij de prijzen (enorme door de deelgemeente Charlois gesponsorde bekers) en enveloppen met geld (gesponsord door havencafé Wereldhaven) uit aan de winnaars. Alle finalisten ontvingen als blijvende herinnering een fraaie bronzen plaquette. Naast de al genoemde deelnemers gingen die naar het trio Debbie Buisman uit Schiedam, Wil Buijs uit Rotterdam-Centrum, Elisa van de Sterren uit Hoogvliet en de 76-jari Léons Victor Lissitsza uit Rotterdam-Pendrecht.

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks