Elisa is er bijna

 


Hoogvlietse zangeres Elisa van der Sterren met glans naar finale van 3e Charlois’ Songfestival

Mexicaanse griep of een onkundige jury van X-factor. Voor de 37-jarige Hoogvlietse zangeres Elisa van der Sterren is geen hindernis te hoog. Afgelopen zondag zong de moeder van twee kinderen zich onder daverend applaus naar de finale van het 3e Charlois’ Songfestival, waar ze een geducht kanshebber is voor een ereplaats.

De finale begint zondag 29 november om 17.00 uur in havencafé Wereldhaven aan de Sluisjesdijk 2 in Rotterdam-Charlois. De toegang is gratis en Elisa hoopt op veel steun van fans. De zaterdag vooraf aan de halve finale gaf de bijna 25 kilo afgeslankte zangeres gevolg aan een uitnodiging voor deelname aan het programma X-Factor, maar dat liep voor haar uit op een teleurstelling. Na ruim twee uur buiten wachten (‘gelukkig regende het niet’), was het na nauwelijks een couplet zingen al gedaan. ‘Ik had geen bereik,’ beweerde de jury. Dat ze dat wel degelijk heeft bewees Elisa in Charlois met voortreffelijke vertolkingen van ‘Hurt’ van Timi Yuro en ‘I will always love you’ van Whitney Houston. Jury en publiek in het stapvolle havencafé waren er verrukt van.

Dat gold ook voor de tien andere kandidaten. Die zongen eveneens de sterren van de hemel, onder wie de 21-jarige Suzanne Kops uit Hellevoetsluis. De juridische medewerkster bracht schitterende vertolkingen van ‘Geen kind meer’ van Karin Bloemen en ‘Because of you’ van Kelly Clarckson. De halve finale ging nadrukkelijk gebukt onder een golf van Meciaanse griep: van de zestien geplaatsten bleven er vijf in bed, onder wie de winnaar en titelverdediger van vorig jaar: Bob van Niekerk. Hij kreeg als troost in de finale een gastoptreden aangeboden.


Ook de 13-jarige Megan Roele uit Bovenkarspel keert terug in de finale. De havo/atheneum leerling drong door met ‘Mijn droom’ van Les Miserables en ‘Mijn leven is van mij’ van Pia Douwes uit de musical Elisabeth. De vakjury (Anuschka Westmaas, Eric Newman, Marvin Dee en Edwin Monteyn) werd er bijkans lyrisch van.

Woensdag in Weekblad Hoogvliet meer.

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks