Campus Hoogvliet dichterbij

 

 

Jongeren werken aan het succes van Campus Hoogvliet

Binnenkort wordt gestart met de bouw van Campus Hoogvliet, dé plek in Hoogvliet waar jongeren kunnen leren, leven, werken en wonen. Voor de realisatie van deze Campus zijn de jongeren al in een vroeg stadium betrokken om mee te denken en te praten en te werken aan het succes van hun Campus en de bijbehorende pleinen.

Op donderdag 29 oktober is het onderzoek over de invulling van de pleinen van de toekomstige Campus Hoogvliet succesvol en geanimeerd afgerond. Na verschillende debatavonden hebben het Campusteam en de deelgemeente Hoogvliet in samenwerking met Maak Plaats! meer inzicht gekregen in de ideeën en suggesties van de jongeren in Hoogvliet. Maak Plaats! is een participatieproject van YourWorld waarbij jongeren worden uitgedaagd om samen met professionals tot verfrissende en vernieuwende ideeën te komen voor het verbeteren van een plein of gebouw in hun wijk, zo ook voor de Campus.

Chillen, graffitikunst, sporten en onder een dak uit je dak! Twaalf jongeren en de betrokken partners hebben tijdens deze slotbijeenkomst hun ideeën gegeven over de vier thema's Art, Sport, Podium, Chillen. Deze vier thema's zijn naar voren gekomen uit de debatavonden, interviews met leerlingen van het Penta College en ingevulde enquêtes. Door Maak Plaats! werden verschillende workshops georganiseerd, waaronder een graffitiworkshop met leerlingen van het Penta College in één van de sloopwoningen. Van al deze bevindingen wordt een

boekje gemaakt en dit wordt binnenkort gepresenteerd en verstuurd naar de partners en iedereen die aan het onderzoek heeft meegewerkt. Door de medewerking van diverse instanties, scholen en jongeren in Hoogvliet zal de Campus optimaal worden ingericht en gebruikt.

Sloopfeest op 19 november
Voordat er gestart kan worden met de bouw zullen de huidige flatgebouwen plaats moeten maken voor de nieuwe Campus. Op 19 november wordt hier het feestelijke startsein voor gegeven. Dit sloopfeest wordt door de Briljantjes Hoogvliet, de actieve jongeren uit Hoogvliet, georganiseerd.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks