Nikantes Korfbal Instuif

 

 

Korfbalvereniging Nikantes gaat de zaal weer in en organiseert als aftrap hiervoor een Korfbal Instuif voor leden en niet-leden

De Korfbal Instuif vindt plaats op zaterdag 31oktober in de thuishal Sporthal Hoogvliet van 10.00 tot 20.00 uur. Iedereen is welkom om te komen kijken en met name basisschoolkinderen worden uitgenodigd om mee te komen doen. Van 10.00-14.00 uur is er eerst een Korfbal Fit toernooi. Dit is een recreantentoernooi waar bijvoorbeeld ouders van jeugdleden aan deel kunnen nemen. Vervolgens is er tussen 14.00-15.00 uur een Korfbaldemonstratiewedstrijd van het Nikantes gehandicaptenteam. Zij spelen dan tegen Albatros G1. Tussen 15.00-16.00 uur is er een Korfbal Circuit voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Iedereen die mee wil doen, is van harte welkom. Deelname is geheel gratis. Het enige wat je nodig hebt is, zijn je normale gymspullen. Nikantes verzorgt de rest. Na afloop krijg je natuurlijk nog wat lekkers. Daarna is er tussen 16.00-17.00 uur een Korfbal Circuit voor kinderen van 13 t/m 18 jaar. Ook hier kan elke Hoogvlieter gratis aan meedoen als je je sportspullen meeneemt.

De Nikantes jeugdtrainers zorgen voor het Korfbal Circuit. Als afsluiting van de Instuif worden er tussen 17.00-20.00 uur Korfbaldemonstratiewedstrijden gespeeld door Nikantes 1-'t Caproen 1, Nikantes 2 - RWA 4 en Nikantes A1 - KCC A4. De korfbalzaalcompetitie begint al op zaterdag 7 november. Er wordt elke dinsdag en donderdag door Nikantes getraind in Sporthal Hoogvliet, MFC Boomgaardshoek en de gymzalen aan de Nederhage. Nikantes maakt dit seizoen voor het eerst in haar bestaan gebruik van een tweede sporthal in Hoogvliet: het MFC Boomgaardshoek. Voornamelijk de Nikantes jeugd zal hier gaan trainen op de dinsdag en donderdag avond. Ook zullen er 2 competitiezaterdagen plaatsvinden in het MFC. Vanuit het Project Stimulering Korfbal in Hoogvliet wat is gestart door Nikantes, is sporthal Hoogvliet voorzien van geheel nieuw korfbalmateriaal (8 nieuwe verstelbare korfbalpalen). Verder is er vanuit het Project korfbalmateriaal geregeld voor het MFC Boomgaardshoek. Ook zijn de gymzalen waar de Nikantes jeugdteams in trainen voorzien van kunststof korven zodat korfballend Hoogvliet definitief afscheid kan nemen van de rieten korfbal manden. Ook zin om te komen korfballen bij Nikantes? Je kunt heel de maand november gratis mee doen bij Nikantes in het kader van de Rotterdamse Korfbalmaand. Dit is mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Sport Support. Voor meer informatie over Nikantes kun je terecht bij Enrico Stout, secretaris Nikantes: 06-10747638, enrico.stout@tiscali.nl Of kijk op de website www. nikantes.nl.
J.K.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks