De Buiten Ban komt er aan

 

Leyten en SOR tekenen contract voor nieuwbouwproject De Buiten Ban in Hoogvliet, Rotterdam
Leyten, vastgoedontwikkelaar en belegger en Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam, een woningcorporatie gespecialiseerd in comfortabel wonen voor 55-plussers hebben op 15 oktober een contract getekend voor het centrumplan De Buiten Ban in Hoogvliet.

In aanwezigheid van portefeuillehouder Jacqueline Cornelissen van de Deelgemeente Hoogvliet hebben directeuren Harry Rietveld van de SOR en Rob de Jong van Leyten het contract getekend voor een omvangrijk nieuwbouwproject in het bestaande stadshart van Hoogvliet. Het project De BuitenBan bestaat uit ruim 3000 m˛ winkel- en horecaruimte, een cultuurhuis, twee appartementencomplexen en een ondergrondse publieksparkeergarage.

Cultuurhuis
Bovenop de nieuwe winkels en daghoreca worden de appartementencomplexen gebouwd met huurwoningen voor 55-plussers. Complex De Lage Ban krijgt drie woonverdiepingen met in totaal 63 appartementen en een binnentuin. Complex De Hoge Ban bestaat uit acht woonverdiepingen met in totaal 48 appartementen. Het cultuurhuis wordt een multifunctioneel centrum dat o.a. concerten en voorstellingen zal aanbieden. Tevens wordt hierin de nieuwe bibliotheek en een theatercafé gehuisvest.

‘Door de toevoeging van De Buiten Ban aan het bestaande stadshart De Binnen Ban, beschikt Hoogvliet straks over een compleet en toekomstgericht winkel- en uitgaanscentrum’, aldus Rob de Jong van Leyten. ‘Het is een aanwinst voor de inwoners van Hoogvliet en omgeving. En met de ruim 100 extra woningen kunnen we ook de 55-plusser steeds meer keuze in wonen aanbieden, zowel voor sociale huur als vrije sector woningen’, aldus Harry Rietveld van de SOR.

Leyten heeft dit plan ontwikkeld en is, mede door dit contract met SOR, voornemens dit jaar te starten met de bouw. SOR zal de woningen, de 4.000 m˛ winkels en maatschappelijk vastgoed en de 29 parkeerplaatsen behorende bij de appartementen bij oplevering verwerven van Leyten. De oplevering is gepland in 2012.

De openbare parkeergarage met 265 parkeerplaatsen zal worden afgenomen door de gemeente Rotterdam. Het ontwerp is van architecten Molenaar & Van Winden architecten uit Delft.

J.K.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks