Leuk vrijwilligerswerk

 

 

 

Humanitas Home-Start zoekt vrijwilligers in Hoogvliet, voorbereidende cursus start eind oktober

Home-Start, een steuntje in de rug voor ouders met jonge kinderen
Home-Start zoekt vrijwilligers met opvoedingservaring die ondersteuning willen bieden aan gezinnen die het even moeilijk hebben.

De vrijwilligers bieden één ochtend, middag of avond per week een luisterend oor of praktische ondersteuning aan gezinnen met minimaal één kind in de leeftijd van 0 tot 6 jaar.
Vrijwilligster Anja vertelt: ‘De Home-Start coördinator zoekt een gezin waarin je past. Nou, dat is bij mij goed gelukt! Iedere dinsdagochtend ga ik langs bij mijn Home-Start gezin; ik drink een kopje koffie met de moeder terwijl zij haar verhaal doet, ik lees wat met de kinderen en soms gaan wij met zijn allen even lekker naar buiten.’

Cursus voor nieuwe vrijwilligers
Voordat je als vrijwilliger aan de slag gaat volg je eerst een voorbereidende cursus.
Vrijwilligster Anja over de training: ‘De training was heel gezellig en natuurlijk vooral ook heel leerzaam. Je krijgt veel informatie en er wordt veel gediscussieerd. Door de grote verscheidenheid aan vrijwilligers wordt er veel ervaring uitgewisseld. Pas na het voltooien van de training wordt je aan een gezin gekoppeld. Je wordt dus goed voorbereid. Dat is heel fijn, want het is in het begin natuurlijk best spannend. Overigens ga je de eerste keer niet alleen naar het gezin. De coördinator gaat dan met je mee om je voor te stellen. Ook dat is erg prettig.’
De voorbereidende cursus start eind oktober. De cursus is verspreid over acht dagdelen en wordt onder schooltijd gegeven.

Wat biedt Home-Start de vrijwilligers?
Naast de voorbereidende cursus biedt Home-Start individuele begeleiding en groepsbijeenkomsten waar onderling ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Bovendien worden er themabijeenkomsten georganiseerd. Vanzelfsprekend ontvangen de vrijwilligers een reiskostenvergoeding en zijn ze tijdens hun werkzaamheden verzekerd.

Heb je interesse in dit vrijwilligerswerk, bel dan naar Joke of Hélène, telefoon 010 – 4196193.
J.K.

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks