Politieberichten

 

 

Grote controle bij openbaar vervoer
Hoogvliet/Pernis - Naar aanleiding van klachten van bewoners van overlast door de jeugd in en rondom het metrostation Hoogvliet, alsmede overlastklachten in de metrostellen hebben agenten van het wijkteam Hoogvliet-Pernis in samenwerking met de RET een algemene controle in en rondom de metrostations van Hoogvliet en Pernis uitgevoerd. Er werd gecontroleerd op de metrostations Tussenwater, Hoogvliet, Zalmplaat en Pernis. Er werd op metrostation Hoogvliet een in- en uitstapcontrole uitgevoerd door RET-personeel met ondersteuning van de politie. Ook werd er door diverse burgereenheden (RET en politie) in de metrostellen gesurveilleerd. Dit heeft uiteindelijk tot de volgende resultaten geleid: RET: 107 bekeuringen voor zwart rijden. 25 bekeuringen voor roken en/of drinken op de perrons of in de metrostellen. 8 overtredingen voor het zitten met de voeten op de bankjes. Agenten schreven ook nog 10 bekeuringen voor het niet bij zich hebben van een ID. 2 bekeuringen voor het open trappen van de toegangspoortjes. 1 bekeuring voor geluidsoverlast veroorzaken in een metrowagen. Politiepersoneel hield ook 4 personen aan voor: het fietsen op een gestolen fiets (1), een man die nog een openstaande boete van 480 had (1). Deze man had ook nog 13 zakjes wit poeder bij zich. Hij dacht dat hij cocaïne had gekocht, maar dit bleek later bakpoeder te zijn. 2 aanhoudingen ter zake belediging. Ook werden er 4 kinderen van 6, 7, 10 en 13 jaar aangetroffen die, zonder ouderlijk toezicht, zwart reden. Deze waren aan het toezicht van hun ouders ontsnapt en waren aan het reizen geslagen vanuit Spijkenisse naar Hoogvliet. De kinderen werden aan hun ter plaatse gekomen ouders overgedragen.
Dergelijke acties zullen in de komende tijd vaker georganiseerd gaan worden. Er zal in de toekomst ook vaker onopvallend zowel door de politie als de RET in de metro's gesurveilleerd worden om de overlast te bestrijden.

Politie arresteert verdachten hennepkwekerij
Hoogvliet - De politie van het district Zuid stelde woensdagmiddag, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning aan de Wilhelm Tellhof in.
In de woning werden twee hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal bijna 300 planten. Het hennepteam heeft de kwekerij ontmanteld.
De politie heeft de twee bewoners, een 19-jarige vrouw en een 26-jarige man, aangehouden.

Winkeldief aangehouden met verkeerd opgegeven identificatie
Hoogvliet - De politie heeft een winkeldief aangehouden die zich valselijk legitimeerde met een paspoort. Woensdagmiddag rond twee uur kregen agenten de melding van een winkeldief bij een supermarkt aan de Kinheim. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten. De man liet bij het identificeren een paspoort zien en beweerde dat hij de persoon was op de foto. Dit klopte echter niet. De man was eerder die dag ook al aangehouden voor een winkeldiefstal, en werd heengezonden met een straf die hem later door de rechter zou worden opgelegd. Deze tweede keer had de man valselijk gebruik gemaakt van een reisdocument. Hierop is de 24-jarige Pool ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt inbraak keukenwinkel
Hoogvliet - De politie onderzoekt een inbraak bij een keukenwinkel aan de Nieuwe Langeweg in Hoogvliet. Een mogelijke verdachte werd in de buurt zwaargewond aangetroffen. Maandagochtend rond 6.00 uur kreeg de politie de melding dat er zou zijn ingebroken. Een beveiliger verklaarde bij zijn aankomst een scooter weg te hebben horen rijden. Korte tijd later kreeg de politie een melding dat er een man in een plas bloed zou liggen in de Toscalaan. Agenten troffen er niemand aan, maar vonden in de omgeving wel een scooter en inbraakgereedschap. Enige tijd daarna troffen ze in de buurt een zwaargewonde man aan. Het bleek een 19-jarige Rotterdammer te zijn. Hij is met een schedelbasisfractuur naar het Erasmus ziekenhuis vervoerd. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de man en de inbraak.

Politie houdt man aan na overval
Hoogvliet - Een 20-jarige Krimpenaar heeft in de nacht van woensdag op donderdag, rond half twee een horeca gelegenheid aan de Wilhelm Tellplaats overvallen.
De man kwam met een vuurwapen in zijn hand de zaak binnenlopen waar op dat moment de 51-jarige, een ander personeelslid en een klant aanwezig waren. De overvaller liep rechtstreeks naar de kassa en op het moment dat hij die wilde openen werd hij besprongen door de eigenaar. Hij werkte de man naar de grond werkte en hield hem onder controle. Daarbij nam hij ook het wapen van de verdachte af. De verdachte is door de gealarmeerde politie aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Het inbeslaggenomen vuurwapen bleek een alarmpistool te zijn.

Politie houdt mannen aan met wapen en drugs
Hoogvliet - Politiemensen van het district Zuid hebben woensdagmiddag, rond vier uur, twee mannen aangehouden voor vuurwapenbezit en het voorhanden hebben van verdovende middelen.
Getuigen hadden gezien dat de twee stonden te praten op de Middenbaan en dat één van hen een vuurwapen aan de ander had getoond. Agenten gingen naar de plek en troffen de twee aan. Na het zien van de politiemensen gingen zij er als een haas vandoor. Eén van de twee kon na een korte sprint worden aangehouden maar de tweede ging er sneller vandoor. Omdat het vermoeden bestond dat hij degene was met het vuurwapen, losten de politiemensen twee waarschuwingsschoten om de man tot stoppen te dwingen. Dat werkte en bij hem werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen. Bij de ander werd een grote hoeveelheid verdovende middelen en geld aangetroffen. De twee, beiden Rotterdammers van 23- en 28 jaar zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Aanhouding na mishandeling
Hoogvliet - Bij een vechtpartij in een winkel aan de Binnenban in Hoogvliet heeft de politie vorige week een 37-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De politie werd ingeschakeld nadat tussen een winkelmedewerker en de verdachte onenigheid was ontstaan over de betaling van een artikel. De ruzie liep op een gegeven moment zo hoog op waarbij de verdachte de winkelmedewerker verwondde met een pinapparaat. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De winkelmedewerker kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden geholpen.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks