Kinderboekenweek in Hoogvliet

 


De Kinderboekenweek 2009 van 7 tot en met 17 oktober wordt de smakelijkste ooit. Thema is: ‘Aan tafel, eten en snoepen in kinderboeken’.
Bibliotheek Hoogvliet is bijzonder actief en doet mee met een Ren-je-rot quiz, de dansworkshop Aan tafel! en de workshops Smakelijke eters, Pimp een placemat en Rupsje Nooitgenoeg.
Kinderen van alle leeftijden die alles denken te weten over eten en snoepen en ook nog wat willen sporten, kunnen op woensdag 7 oktober van 14.00 tot 15.00 uur meedoen aan de Ren-je-rot quiz.
Op zaterdag 10 oktober is er voor kinderen van 8 tot 12 jaar van 14.00 tot 15.00 uur de dansworkshop Aan Tafel.
Dagelijkse handelingen als jas ophangen, tafel dekken of handen wassen worden vergroot, versneld of vertraagd en op muziek gezet om zo tot danstheater te komen.
Op dinsdag 13 oktober van 9.30 tot 10.30 uur de workshop Smakelijke eters door GGD Rotterdam-Rijnmond.
Ouders van kinderen van 6 maanden tot 4 jaar krijgen praktische tips van een pedagoog om kinderen gevarieerd en met smaak te leren eten. Ook worden leuke oefeningen en smaaktestjes gedaan.
Woensdag 14 oktober van 14.00 tot 15.00 uur de workshop Pimp een placemat, waarin kinderen van alle leeftijden een eigen stempel drukken op een placemat met sjablonen van groenten en fruit.
En op zaterdag 17 oktober, om 14.00 uur, mogen kinderen van alle leeftijden Rupsje Nooitgenoeg namaken van snoep.
Hij vreet zich een weg door allerlei lekker eten voordat hij zich ontpopt tot een prachtige vlinder.
Maar hoe zou Rupsje Nooitgenoeg zelf smaken? De kinderen maken een rups van Marshmallows, nemen die mee naar huis of eten hem op. Kinderen van alle leeftijden mogen meedoen.
Alle genoemde activiteiten zijn gratis. Bibliotheek Hoogvliet is gevestigd aan de Middenbaan-Noord 198, telefoon (010) 416 11 76. Meer informatie:
www.bibliotheek.rotterdam.nl

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks