Blues Fellas in Wings

 


Het nieuwe Blues seizoen start met Bas de Haan en de band Blues Fellas
Aanstaande vrijdag gaan de deuren van Wings, de kleinere zaal in de Flamingo aan de Lengweg 150, wagenwijd open voor spetterende blues.
Bas de Haan is een bluesman.

Hij zingt en gromt, speelt en slaat op zijn gitaar, blaast op zijn harmonica en stampt met zijn voeten. Hij speelt vele traditionele bluesnummers, maar ook eigentijdse songs, klassieke stampers en zelfgeschreven materiaal krijgen een plaats op zijn repertoire lijst, echter altijd gekleed in een (country) bluesjasje.
Bas staat garant voor pure en ongepolijste zang, gecombineerd met gedegen en onvervalst gitaarwerk. Hij speelt de blues op zijn eigen manier en volgens zelfbepaalde regels, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en intensiteit van de gekozen nummers en altijd met respect voor de meesters van vroeger en nu.

Blues Fellas
BluesFellas is niet zomaar weer een bluesband, maar een stampende bluesmachine die rocked, kraakt, blaast, rookt, zweet, tiert, raast alsof het een ware lust is. Hun repertoire is een reis terug in de tijd, waarbij het zwaartepunt ligt bij de late countryblues van de jaren '50 en de Chicago blues van de jaren '60 met een vleugje West Coast. Denk daarbij aan: Elmore James, Muddy Waters, Howlin' Wolf e.a. wiens klassiekers zij op hun eigen 'Chicago aan de Maas' stijl de zaal in knallen. Hoe dat dan klinkt? Rauw, opzwepend, gemeen, donker, vet, soms gevoelig en authentiek.....

De Flamingobluesklup hoop hiermee een goede start te kunnen maken waarmee zij een druk bezochte avond verwachten. De bediening is weer in handen van ‘swinging barlady Ans’ en vooraf en de pauzes zullen opgevuld worden met cd muziek en filmpjes door de eigen ‘DJ/VJ Arwingsaal open’. De zaal is open vanaf 20.30 uur. De entree is 5 euro en de muziek begint om 21.00 uur.
J.K.

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks