Verkeershinder Botlektunnel (A15)

 

 

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de Botlektunnel (A15) van vrijdagavond 11 september 22.00 uur tot maandagmorgen 14 september 05.00 uur en in het weekend van vrijdag 18 september 22.00 uur tot maandag 21 september 05.00 uur. Het verkeer wordt vanuit beide rijrichtingen steeds door één van de twee tunnelbuizen geleid; er is in beide rijrichtingen één rijstrook beschikbaar. Tevens geldt er een snelheidsbeperking van 50 km per uur. Tijdens de werkzaamheden controleert de politie op naleving van de snelheidsbeperking.

Omleidingen
De Botlektunnel is uit oogpunt van veiligheid afgesloten voor vracht- en busverkeer. Vracht- en busverkeer wordt via de Botlekbrug omgeleid.
Verkeer richting Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via de A29/N59. Houd rekening met een langere reistijd.

Werkzaamheden
Vorig jaar zijn werkzaamheden uitgevoerd aan het asfalt. De komende periode wordt met name gewerkt aan de tunneltechnische installaties.

Alternatief vervoer
Tijdens de weekendafsluitingen biedt Rijkswaterstaat alternatief vervoer aan in de vorm van het VanAnaarBeter-buskaartje, het RET 2 metroreizenkaartje en vervoer met de pont.

Voordelig met de bus
Reizigers kunnen op de buslijnen 101, 102, 103, 105, 106, 122 en 210 van Connexxion op Voorne-Putten en op de stadslijnen 81, 84 en 85 in Spijkenisse voor € 2,- het VanAnaarBeter-buskaartje kopen. Bij aankoop van dit kaartje ontvangen reizigers indien gewenst een omwisselbiljet voor een ‘RET 2 metroreizenkaartje’.

Voordelig met de metro
Metroreizigers kunnen op metrostation Spijkenisse Centrum voor het gereduceerde tarief van € 2,- een ‘RET 2 metroreizenkaartje’ aanschaffen. Dit kaartje kan uitsluitend op 12, 13, 19 en 20 september worden aangeschaft tegen inlevering van de coupon uit de advertentie in het regionale of lokale dag- of nieuwsblad.

Gratis met de pont
Het is mogelijk om tijdens de weekendafsluitingen op 12, 13, 19 en 20 september gratis gebruik te maken van de pont tussen Maassluis en Rozenburg.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden krijgt u via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.vananaarbeter.nl.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks