Kunstkop en kunst onderweg

 

 

Voor de vijfde keer organiseert de deelgemeente het Kunstkopfestival, de officiŽle opening van het culturele seizoen in Hoogvliet

Kunstkopfestival op zaterdag 12 september
Het festival vindt plaats in het winkelcentrum Hoogvliet maar er zijn ook activiteiten in De Aanbouw, op de Skatebaan, in LCC De Zevensprong en in Villa de Heerlijkheid. 11.00 uur opent portefeuillehouder Marianne van der Ham het festival. Van 11.00 uur tot 17.00 uur zijn er vele optredens verdeeld over drie podia; daartussen is er een markt met kramen die gevuld zijn met allerhande creatieve en culturele producten.

Schilderijenexpositie in de Aanbouw
In het kader van het Kunstkopfestival op zaterdag 12 september is er in de Aanbouw een schilderijenexpositie van Marty Steinhaus uit Spijkenisse. Deze kunstenares werkt met olieverf, aquarel en acryl. Zij maakt naast aquarellen ook kinderschilderijtjes van bijvoorbeeld MDF/multiplex. Hierbij worden figuren uitgezaagd, beschilderd en geplakt op een MDFplaat. Vele creaties van haar hand zijn inmiddels verschenen. Het is zeker de moeite waard om haar diversiteit aan kunst te komen bekijken. De expositie in de Aanbouw is op zaterdag 12 september geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Daarnaast zal het Historisch Genootschap Hoogvliet weer aanwezig zijn in de Dorpskerk en worden nog enkele andere activiteiten verwacht.
Er is ook gelegenheid voor een kopje koffie of een ander drankje. U bent van harte welkom.

Kunst –En Atelierroute 2009
Op 19 en 20 september a.s. organiseert de Stichting Kunstkring Hoogvliet alweer voor de derde maal een kunst- en atelierroute.
Bij een aantal kunstenaars kan men weer twee dagen lang, van 12.00 tot 17.00 uur , een kijkje nemen in hun atelier. Anderen, met minder ruimte thuis, zullen exposeren in publieke ruimtes, zoals De Breede Vliet, LCC De Zevensprong, Werkcentrum Overhage etc. De locaties kan men herkennen aan een vlag met het logo van de stichting. Ook is er weer een routekaart beschikbaar, waarop alle locaties staan aangegeven en alle informatie vermeld. De routekaart is af te halen bij de deelgemeente en ook nog op verschillende andere punten, zoals de bibliotheek, De Zevensprong, Breede Vliet etc. Ook is de kaart te krijgen op het Kunstkopfestival, een week eerder, bij de kraam van de Kunstkring Hoogvliet. Voor telefonische informatie: 010-4101257.
J.K.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks