Rabobank Dikke Banden Race

 


Het was weer feest bij de 17e editie van de Wielerronde van Pernis.
Deze keer de Amateurs A & B, maar voor veel Pernissers was de ‘Rabobank Dikke Banden Race’ toch wel het hoogtepunt.
Jaarlijks geeft het organisatiecomité, o.l.v. Thijs de Haan, met steun van de Rabobank de Pernisse jeugd de gelegenheid om hun rennerscapaciteiten te laten zien. Dit jaar een deelnemersveld van twintig kinderen.
Zij reden, voorafgegaan door Hans Peelen op de motor en natuurlijk begeleid door de auto's van de sponsors een aantal rondjes van het parcours. Reuze spannend was het, en leuk om te zien dat de meiden zich door de jongens niet weg lieten fietsen.
Er waren gouden, zilveren en bronzen medailles en, voor alle winnaars entreebewijzen voor de Efteling, beschikbaar gesteld door Dave de Held, directeur van de Rabobank voor Albrandswaard, Hoogvliet & Pernis, die ook het startschot loste.
In de leeftijdsgroep 7/8 jaar waren de prijzen voor, Nicky Hartman, Esmee Bart en Chantal van Oosterhout. Bij de 9/10 jarigen was de 1e prijs voor Marloes Oosting, 2e prijs Herman Brinkman en de 3e prijs voor Justin Schippers. Melanie Braemer en Nick Rosbergen wonnen de prijzen bij de 11/12 jarigen. Alle deelnemers kregen, nadat zij hun door de Rabobank beschikbaar gestelde fietshelmen weer ingeleverd hadden, ook nog een leuke verrassing.
Daarna, voordat het echte wielrennen begon werd het Pernisse publiek nog verrast door een club met antieke bromfietsen van Voorne & Putten.
Solexen, Berini's, Mobylettes, Zundaps, Puch's en zelf een enkele NSU- Quickly waar uw verslaggever ooit de trotse bezitter van was, reden een poosje over het parcours. Toen volgde er nog een demonstratie met racemotoren die, zoals het hoort veel herrie produceerden.
De wedstrijden van de amateurs A & B daarna trokken ook veel publiek evenals het optreden van de Pernisse band ‘The Travellers’ die tot laat in de avond voor een vol Arie den Arendplein zorgden.

( Niko Kok)

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks