Richard Krajicek opent Vestia Krajicek Playground Hoogvliet
Woensdagmiddag 26 augustus vieren Vestia Rotterdam Hoogvliet en de deelgemeente Hoogvliet samen met de bewoners de officiŽle opening van een nieuw multifunctioneel speelveld in Hoogvliet

Het uitgebreide veld is in eerste instantie bedoeld voor jongeren. Maar iedereen kan er gebruik van maken. Richard Krajicek komt persoonlijk de nieuwe playground openen.
Na de speeches, het onthullen van het sponsorbord en oplaten van ballonnen spelen kinderen en jongeren uit de buurt en deelnemers van de projecten "Girls in Action" en "Briljantjes" met prominenten diverse wedstrijden.

In 2009 is Rotterdam Europese jongerenhoofdstad. De jongeren in de deelgemeente Hoogvliet hebben te weinig speelruimte. Extra aandacht voor de leefbaarheid van jongeren is in dit jaar op zijn plaats. Daarom heeft Vestia Rotterdam Hoogvliet het initiatief genomen om een Krajicek playground te ontwikkelen. Met de overtuiging dat jongeren door te sporten leren samenwerken, verantwoordelijkheid dragen en voor zichzelf zorgen. Vestia Rotterdam Hoogvliet neemt de investering en realisatie van dit project voor haar rekening.

Leertraject De deelgemeente Hoogvliet neemt in samenwerking met de Richard Krajicek Foundation het beheer en de sport- en spelbegeleiding op zich. Daarnaast stelt de Richard Krajicek Foundation studiebeurzen voor de jongeren in Hoogvliet beschikbaar waarmee een basiscertificaat als sport- en spelbegeleider kan worden behaald. Het speelveld is 24 uur per dag voor iedereen vrij toegankelijk. Vestia stelt gratis spelmaterialen beschikbaar.

Locatie en tijd Voor de locatie is het Gerrit Jan van der Veenpad 30 gekozen. De feestelijke opening begint om 13.30 uur en eindigt om 16.00 uur. Genodigden kunnen parkeren bij het metrostation Hoogvliet. Het adres is Bij de Baan.

Over Vestia
De jonge generatie heeft de toekomst. Vestia doet daarom veel voor jongeren, niet alleen in het kader van het jongerenjaar 2009 maar structureel. Vestia investeert niet alleen in nieuwe jongerenwoningen maar bijvoorbeeld ook in brede scholen. Tevens biedt Vestia stageplaatsen, werkervaringsprojecten en mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten. Daarnaast faciliteert en sponsort Vestia diverse projecten op het gebied van jongerencultuur: kunst, dans, muziek, film en mode. Vestia wil jongeren stimuleren zich op een positieve manier te ontplooien. Vestia werkt daarbij nauw samen met diverse onderwijsinstellingen en jongerenorganisaties. In het kader van het jongerenjaar investeren de vier Rotterdamse woonbedrijven van Vestia in projecten die van structurele betekenis zijn voor Rotterdamse jongeren. Dat kan een fysieke investering zijn, zoals in een Vestia Krajicek Playground, maar het kan ook een blijvende investering zijn in de vaardigheden en ontwikkelingskansen van groepen jongeren.

Tijdens de opening worden de speeches verzorgd door Monique Nijenhuis, bedrijfsdirecteur van Vestia Rotterdam Hoogvliet, portefeuillehouder Welzijn Marianne van der Ham van de deelgemeente Hoogvliet, en Peter Lamers, wethouder Kindvriendelijke Wijken. Richard Krajicek opent het speelveld.

ANP

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks