Overlast duiven

 


Momenteel komen er bij de deelgemeente klachten binnen over overlast van duiven

In september behandelt de stedelijke commissie de overlast van duiven en de aanpak hiervan. Tot die tijd kunnen bewoners klachten over overlast doorgeven via het stedelijk klachtennummer 0800 1545.
Vooral het warme weer zorgt er voor dat de duiven er zin in hebben en voor veel nakomelingen zorgen. Ei na ei wordt een duif en al die vogels gaan in de stad en dus ook in Hoogvliet op zoek naar een lekker plekje om een hapje te eten of gewoon even de kat uit de boom te kijken.
En voedsel is er zat want al of niet met opzet zorgen veel mensen er voor dat er genoeg te eten is voor de duiven in de zomermaanden. Het niet geheel leeggegeten bakje patat wordt vaak op straat of in de bosjes geworpen in plaats van in de twee meter verderop staande afvalbak.
Duiven kweken snel en zorgen vaak voor veel overlast, hun uitwerpselen komen meestal op uiterst ongewenste plekken terecht.

In voorgaande jaren hield de Roteb, in opdracht van de stedelijke commissie, uitbreiding van de populatie tegen door middel van vergassing. Een meerderheid van de gemeenteraad van Rotterdam stemde in juli voor een motie om deze aanpak te staken.

In september bespreekt de stedelijke commissie alternatieve behandelmethoden. Dit zijn oplossingen zoals het verwisselen van duiveneieren voor nepeieren en het plaatsen van duiventillen waar anticonceptiemiddelen aan het voer worden toegevoegd.

Deelgemeente Hoogvliet wacht met een aanpak van de overlast tot een uitkomst in de politieke discussie. Dit gesprek vindt in september plaats. De deelgemeente vraagt haar bewoners om begrip voor deze situatie en roept hen op de duiven niet te voeren.
Aan de duiven is gevraagd om even het gezin niet te vergroten.
J.Koopmans

Fotografie: Aad van der Voorn

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks