Overlast duiven

 

 

Momenteel komen er bij de deelgemeente klachten binnen over overlast van duiven. In september behandelt de stedelijke commissie de overlast van duiven en de aanpak hiervan. Tot die tijd kunnen bewoners klachten over overlast doorgeven via het stedelijk klachtennummer 0800 1545.
Door de ruime aanwezigheid van voedsel en het warme weer heeft de duivenpopulatie zich uitgebreid. De vogels bouwen op verschillende plaatsen nesten en rustplaatsen. Dit zorgt voor overlast, onder andere door uitwerpselen.
In voorgaande jaren hield de Roteb, in opdracht van de stedelijke commissie, uitbreiding van de populatie tegen door middel van vergassing. Een meerderheid van de gemeenteraad van Rotterdam stemde in juli voor een motie om deze aanpak te staken. Groen Links diende de motie in.

In september bespreekt de stedelijke commissie alternatieve behandelmethoden. Dit zijn oplossingen zoals het verwisselen van duiveneieren voor nep-eieren en het plaatsen van duiventillen waar anticonceptiemiddelen aan het voer worden toegevoegd.

Deelgemeente Hoogvliet wacht met een aanpak van de overlast tot een uitkomst in de politieke discussie. Dit gesprek vindt in september plaats. De deelgemeente vraagt haar bewoners om begrip voor deze situatie en roept hen op de duiven niet te voeren.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks