Groene Kruisweg a.s.vrijdag weer open!!!

 

Onvoorziene omstandigheden rekken de tijdsduur van de werkzaamheden wat op

Na maanden sleutelen, en vooral hard werken begint de Groene Kruisweg weer gestalte te krijgen. Het zat niet altijd mee, er bleken wat onvoorziene omstandigheden te ontstaan die men niet van te voren had kunnen voorzien.
Zo werden er ondermeer veel meer leidingen in de grond gevonden dan men uit de gegevens had kunnen opmaken.
De sloop van het oude poortje, de onderdoorgang van de Dorpskerk naar de Dorpsdijk, waar tevens de oude Hoogvlietse begraafplaats is, bleek aardig wat verrassingen met zich mee te brengen.
Soms moesten er alternatieven worden gevonden om de geplande opmaak van het fundament vast te houden. Heien was soms niet mogelijk op de wijze zoals deze gepland was en moesten er alternatieve oplossingen worden bedacht.
Hierdoor werd er langer over de voorbereidingen gedaan en dat heeft gevolgen gehad voor de totale voortgang van de werkzaamheden. De klus verloopt overigens verder geheel volgens het plan, de Groene Kruisweg zal worden zoals de bedoeling was.
De oorspronkelijke openingsdatum was vastgesteld op 1 september aanstaande, maar door voornoemde vertragingen zal dit nu pas op vrijdag 11 september kunnen gebeuren. Hoewel voor de werkzaamheden aanvingen grote problemen werden verwacht, zeker door de forenzen uit Spijkenisse, bleek dit later toch nog enigszins mee te vallen.
Weliswaar ontstonden er kort na aanvang lange files en hier en daar werden de wijken als sluiproute gebruikt, maar toen iedereen een beetje aan de situatie gewend was geraakt namen ook de files af.
Daarbij komt nog dat een groot deel van de werkzaamheden plaats vonden in de periode dat veel mensen op vakantie waren, de verkeersdruk is in die periode minder heftig.

Nog niet klaar Hoewel straks in september de Groene Kruisweg weer zal worden opengesteld voor verkeer van de Aveling naar de aansluiting bij Tussenwater en andersom, is de klus nog niet helemaal geklaard.
Aan de aangebrachte rotonde zal later nog een afslag worden toegevoegd zodat ook het winkelcentrum en het geplande Stadshart bereikbaar worden vanaf de Groene Kruisweg. Het zal eerst best wel even moeten wennen, een rotonde in plaats van de bekende ‘bobbel’ in de weg ter hoogte van het Dorpskerkje.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks