BP raffinaderij weer volledig operationeel na stroomstoring

 

De BP Raffinaderij Rotterdam (BPRR), die als gevolg van een externe stroomstoring vorige week vrijdag helemaal stil kwam te liggen, is sinds vanochtend vroeg weer volledig operationeel. Alle twintig installaties op de raffinaderij werden één voor één weer veilig opgestart. De storing ontstond door een van buiten afkomstige onderbreking van de stroomtoevoer.

Doordat de raffinaderij vrijdagochtend rond 06.00 uur abrupt stil kwam te liggen, waren er met name gedurende de ochtend vanuit de fakkels op de raffinaderij vlammen en rook te zien door het affakkelen van gas. Dit is een standaard veiligheidsprocedure in dit soort situaties die soms ook gepaard kan gaan met stankoverlast, hetgeen vrijdag helaas het geval was. Nadat de problemen bij de externe energieleverancier vrijdag waren opgelost en de stroomtoevoer hersteld, werd vrijdagavond met het opstarten van de installaties begonnen. Nu, bijna één week later, draaien alle twintig installaties weer. Een dergelijk opstartproces kan gepaard gaan met lichte affakkel-activiteiten, hetgeen in dit geval tot een uiterst minimum beperkt is gebleven.

Er hebben zich gelukkig geen persoonlijke ongevallen voorgedaan en er was geen gevaar voor de omwonenden. Desalniettemin betreurt BPRR het zeer dat omwonenden overlast hebben ondervonden van de raffinaderij als gevolg van de externe stroomstoring.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks