Een zomer vol activiteiten in Breede Vliet

 

 

 

Ja, u leest het goed, het welzijnsteam van Breede Vliet heeft er deze zomer voor gekozen twee themaweken te organiseren, naast alle reguliere activiteiten die plaatsvinden in de centrale ruimtes en de huiskamers. Hiermee wil Breede Vliet bewoners en bezoekers een extra zomers gevoel geven.

In de laatste week van juni werd het restaurant omgetoverd tot een heus pannenkoekenrestaurant. Dit ging dagelijks om 17.00 uur open voor de bewoners van een afdeling en hun familieleden en vrienden. Het Plein was Oudhollands aangekleed, met placemats en servetten van boerenbont. Om het plaatje compleet te maken waren de schorten van de bediening ook aangepast aan het thema.

Zodra iedereen had plaatsgenomen, kwam de bediening (medewerkers van het welzijnsteam) in actie. Eerst een verfrissend drankje en de menukaart bestuderen. Hier stonden negen verschillende zoete en hartige pannenkoeken op. Iedereen kon net zoveel eten als hij of zij op kon. De kok bakte alles vers, waardoor de pannenkoeken zo uit de pan op het bord geserveerd konden worden. Als afsluiting was er voor iedereen een overheerlijk oer-Hollands toetje: griesmeelpap!

Als u denkt dat het warme weer in de pannenkoekenweek invloed had op de eetlust van de bewoners, dan hebt u het mis. Aan het einde van de zes avonden durende feestweek bleek dat er rond de 900 pannenkoeken waren gebakken!

U begrijpt dat zij nu al uitkijken naar hun volgende themaweek. Van 3 tot en met 8 augustus is Breede Vliet omgetoverd in Spaanse sferen. De bewoners krijgen deze week twee keer een Spaans menu voorgeschoteld. Daarnaast is er een tapas-proeverij, vinden er Spaanse optredens plaats en kunnen de bewoners zelfs in Spaanse stijl op de foto.

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks